Ένας Υπόγειος Κήπος. Κεφάλαιο 4: Οι Απρόσκλητοι

Ένας Υπόγειος Κήπος. Κεφάλαιο 4: Οι Απρόσκλητοι

Dezember 8, 2022 0 Von admin
(Τελευταία ενημέρωση στις: 21 Ιανουαρίου 2019)

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

μυρμήγκι και αφίδα
ΠΗΓΗ: Wikimedia Commons

Τώρα που αισθανόμαστε καλύτερα για τους μύκητες που αναπτύσσονται στο υπόγειο, ας δούμε τι κάνουμε ποτέ θέλουν να μεγαλώσουν εκεί. Γιατί, όπου φυτρώνει τροφή, εκεί είναι: δα μικροπράγματα που θα πετάξουν, θα σέρνονται και θα φάνε στον κήπο σας αν δεν σταματήσουν. Αρκετά δυσάρεστο θέαμα έξω. το θέαμα των παρασίτων του κήπου μέσα στο σπίτι είναι κατά κάποιο τρόπο τόσο πολύ χειρότερος; τελικά είναι μια εισβολή του ζωτικού σας χώρου. Σαφώς, έχουν προσκαλέσει τον εαυτό τους. Το ερώτημα είναι, πώς να δείξετε στον Απρόσκλητο την πόρτα;

Από πού προέρχονται

Οι Απρόσκλητοι είναι επιβάτες στο χώμα, στα φύλλα ή ακόμα και στους σπόρους των φυτών που φέρνουν από ένα φυτώριο, ένα κέντρο κήπου ή τον κήπο του καλύτερου φίλου σας. Θα μπορούσατε επίσης να είστε το σύστημα μεταφοράς, να τα φέρετε στα παπούτσια, τα χέρια ή τα ρούχα σας. Και το υπέροχο ύπαιθρο μπορεί πάντα να βρει το δρόμο του σε εσωτερικούς χώρους μέσα από ρωγμές, μικροσκοπικές τρύπες ή ανοιχτά παράθυρα και πόρτες.

Γνωρίστε τον απρόσκλητο

Υπάρχει μια ποικιλία από παράσιτα στον κήπο που είναι έτοιμα και πρόθυμα να τρέφονται στον υπόγειο κήπο σας. Αυτό που ακολουθεί είναι μια πολύ σύντομη εισαγωγή σε μερικά από αυτά που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε.

Αφίδες στον πυθμένα των φύλλων

Πηγή: Freegraphicpictures

Αφίδες είναι μικροσκοπικά έντομα (μήκους 0,012-0,3 της ίντσας) που αναπαράγονται γρήγορα και εξαπλώνονται γρήγορα. Μπορούν να προκαλέσουν πολλές ζημιές σε δύο μέτωπα: 1) τρέφονται με το χυμό ενός φυτού, το προκαλούν να εξασθενήσει και να πεθάνει και 2) εκκρίνοντας μια ζαχαρώδη ουσία που ονομάζεται μελίτωμα.
Μύκητες σκνίπες

ΠΗΓΗ: Wikimedia Commons

Μύκητες σκνίπες είναι επίσης μικροσκοπικά (μήκους 0,079 – 0,315”). Τα πόδια τους μεταφέρουν ασθένειες που μολύνουν και βλάπτουν τους σπόρους πριν προλάβουν να φυτρώσουν.

Honeydew 101

Παρά το ελκυστικό όνομα, το honeydew είναι σίγουρα ένας απρόσκλητος επισκέπτης. Είναι το τελικό αποτέλεσμα ενός γεύματος με χυμό.

Αποτελεί ένα θαυμάσιο καλλιεργητικό μέσο για τη μούχλα αιθάλης, έναν μύκητα που καλύπτει ένα φυτό και εμποδίζει το ηλιακό φως, έτσι ώστε η διαδικασία της φωτοσύνθεσης να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Περισσότερα Απρόσκλητοι

Λόγω της γλυκύτητάς του, το μελίτωμα προσελκύει άλλους απρόσκλητους επισκέπτες – τα μυρμήγκια. Μερικοί θα προστατεύσουν την παροχή μελιτώματος προστατεύοντας το έντομο που το παράγει από τα αρπακτικά τους και τον καιρό.

Αφαίρεση μελιτώματος

Μια πολύ κολλώδης ουσία, το μελίτωμα που μπορεί να αφαιρεθεί δύσκολα, όχι μόνο από τα φυτά, αλλά από το δέρμα, τα έπιπλα, τα ελαστικά και το πεζοδρόμιο. Πάρτε ένα καλό αφαίρεση χυμού ή λαδιού. Οι πρώιμες προσβολές μπορούν να ξεπλυθούν.

Αν δείτε το φυτό σας – οποιοδήποτε φυτό, τροφικό ή μη – αποκτά μια λεία, λαμπερή όψη, θαυμάστε το στο δρόμο προς τον κάδο απορριμμάτων. Απομακρύνετε το μολυσμένο φυτό από άλλα φυτά και ελέγξτε προσεκτικά την κάτω πλευρά των φύλλων των άλλων φυτών.

Ακάρεα αράχνης
ΠΗΓΗ: Wikimedia Commons

Ακάρεα αράχνης

(μήκους 0,02 της ίντσας) ευδοκιμούν σε ζεστές και ξηρές συνθήκες, περιστρέφοντας ιστούς για να προστατευτούν ενώ μασούν τα φυτά. Είναι αρκετά μικρά ώστε να προκαλούν ζημιά σε κυτταρικό επίπεδο.

λέπια έντομα
ΠΗΓΗ: Flickr

Κολποειδή έντομαέχουν συνήθως μήκος 0,04 έως 0,08 της ίντσας. Τους αρέσει να κρύβονται στην κάτω πλευρά των φύλλων ενός φυτού και στις αρθρώσεις του. Τα φυτά στερούνται τον χυμό τους που είναι απαραίτητος για τη μεταφορά νερού και θρεπτικών συστατικών σε όλο το φυτό. Τα έντομα μπορούν επίσης να εισάγουν ιογενείς ή βακτηριακές ασθένειες σε ένα φυτό. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι:

ΠΗΓΗ: Flickr

1. αλευρώδης εκκρίνουν μια προστατευτική σκόνη για να τα προστατεύσει ενώ απαλλάσσουν ένα φυτό από το χυμό του

2. θωρακισμένα σφάλματα κλίμακας κρύψτε κάτω από μια «ασπίδα» από χυμένα δέρματα και κερί ενώ η χρήση απορροφά το χυμό των φυτών

3. σφάλματα μαλακής κλίμακας παράγουν μεγάλες ποσότητες μελιτώματος, ανοίγοντας την πόρτα για μούχλα αιθάλης

Whitefly
ΠΗΓΗ: Wikimedia Commons

Λευκές μύγες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα σφάλματα, που μεγαλώνουν έως και 0,08 της ίντσας. Ζουν και αναπτύσσονται στην κάτω πλευρά των φύλλων, ρουφώντας χυμό και ρίχνοντας μελίτωμα στα φύλλα κάτω από αυτά.

Αυτά τα μικροσκοπικά ζωύφια λειτουργούν σε μεγάλες ομάδες και μερικές φορές μπορεί να θεωρηθούν εσφαλμένα ως η φυσική ανάπτυξη ενός φυτού. Οποιοσδήποτε, ακόμη και στα μισά του δρόμου που ασχολείται με την κηπουρική, θα έχει τουλάχιστον έναν καλό πόρο για να βοηθήσει στον εντοπισμό των παρασίτων του κήπου. (Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας για τα 5 κορυφαία βιβλία βιολογικής κηπουρικής για να δείτε τι μπορεί να είναι χρήσιμο στην ανάπτυξη των έξυπνων κήπων σας.)

Ξεφορτωθείτε τον Απρόσκλητο

Ο ευκολότερος τρόπος είναι η πρόληψη. Πριν φορτώσετε τα φυτά στο καλάθι σας ή στην παλέτα σας στο φυτώριο ή στο κατάστημα κήπου, επιθεωρήστε προσεκτικά:
• φύλλα, πάνω και κάτω
• χώμα
• βλάστηση
• πάτος δοχείου

Καλό είναι να τα επιθεωρήσετε ξανά πριν από τη φύτευση. Εάν προσθέτετε νέα φυτά σε έναν υπάρχοντα κήπο, σκεφτείτε να έχετε μια περιοχή απομόνωσης όπου τα φυτά μπορούν να καθίσουν για μια μέρα περίπου για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε φέρει τίποτα εκτός από το φυτό στο σπίτι σας.

Δείκτες φυτών είναι ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για έναν κήπο. Φυτεύονται ειδικά για να απομακρύνουν τα παράσιτα που κρύβονται στο έδαφος ή κάτω από τα φύλλα. Εάν βλέπετε απρόσκλητους επισκέπτες στις ενδείξεις, βλέπετε ένα πρόβλημα που μπορεί να ξεπεράσει τον κήπο σας.

Αν βρείτε το The Uninvited στα φυτά σας, δοκιμάστε αυτούς τους βασικούς τρόπους για να τα ξεφορτωθείτε:

Να είσαι επιλεκτικός. Αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα και το χώμα το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι ευκολότερο εάν παρακολουθείτε ενεργά τον εσωτερικό κήπο σας για σημάδια προβλήματος. Όσο πιο γρήγορα εντοπιστούν οι Απρόσκλητοι, τόσο λιγότερα θα πρέπει να απορρίψετε.

Να είστε προσβλητικοί. Τα πτητικά έλαια από έντονα αρωματικά φυτά όπως η μέντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι ή η αψιθιά κατακλύζουν το μικροσκοπικό οσφρητικό σύστημα των σκόρων, των μυγών, των αράχνων και των σκαθαριών. Τα απωθητικά που περιέχουν αυτές τις μυρωδιές θα ενθαρρύνουν τα παράσιτα να μείνουν μακριά.

Να είστε καθαροί στο εργαστήριο. Ακόμη και οι υδροπονικοί κήποι μπορούν να γίνουν τόπος τροφής για παράσιτα. Η εγγύτητα των φυτών μπορεί να κάνει την επιθεώρηση πιο δύσκολη και τις προσβολές ευκολότερες. Η δημιουργία μιας πολιτικής „καθαρού δωματίου“ μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αποφυγή του The Uninvited:

 • Πλύνετε καλά τα χέρια πριν χειριστείτε τα φυτά.
 • Ειδικά αν έχετε πάει γύρω από άλλα φυτά ή έχετε μόλις έρθει από εξωτερικούς χώρους, αλλάξτε ρούχα και παπούτσια πριν πλησιάσετε τον κήπο σας.
 • Τοποθετήστε νέα φυτά σε μια απομονωμένη περιοχή πριν τα προσθέσετε στον κήπο.
 • Έχετε ένα καθορισμένο σετ εργαλείων και δοχείων, πλύνετε και απολυμάνετε τα μετά από κάθε χρήση.
 • Καθαρίζετε τακτικά τον περιβάλλοντα χώρο του κήπου.

Βάλτε το The Uninvited στο Μενού

ΠΗΓΗ: Pixabay

Είναι πραγματικά ένας κόσμος που τρώγεται και τρώγεται. Πολλοί οργανισμοί – συμπεριλαμβανομένων των σκαθαριών, των σκόρων και των αράχνων – θα γευματίσουν με χαρά για ό,τι επιλέξει να βοηθήσει στην καλλιέργεια του κήπου σας. Αυτή είναι μια πτυχή του ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτωνπροσκαλώντας όσους τρώνε να φάνε ό,τι τρώει τον κήπο σας.

Οι πασχαλίτσες, οι αράχνες, οι μύγες και τα σκαθάρια είναι έντομα που συνήθως προσκαλούνται σε έναν υπαίθριο κήπο. Εάν μπορείτε να ασχοληθείτε με το να τα έχετε σε εσωτερικούς χώρους, μάθετε περισσότερα για αυτά στο Ωφέλιμα Αρπακτικά σελίδα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις.

Προσωπικά, νομίζω ότι ένα μαντί που προσεύχεται είναι ένα από τα πιο όμορφα έντομα οπουδήποτε. Αλλά όταν πρόκειται για κήπους, θα θελήσετε να τους κρατήσετε μακριά. Το πρόβλημα είναι η αμερόληπτη πολιτική τους να τρώνε οποιοδήποτε έντομο συναντήσουν. ΟΠΟΙΟΣ. Όπως στον κανιβαλισμό. Δεν είναι το μόνο κινούμενο έντομο που θα φάει οτιδήποτε, οπότε αν θέλετε να δουλέψετε με ευεργετικά αρπακτικά, κάντε την εργασία σας σχετικά με το ποια έντομα βοηθούν και ποια βλάπτουν τα συγκεκριμένα φυτά στον κήπο σας και ειδικά στον χώρο διαβίωσής σας.

Μη τοξικά φυτοφάρμακα

ΝΈνας βασικός λόγος για να θέλετε να καλλιεργήσετε τη δική σας τροφή είναι να περιορίσετε την ανεπιθύμητη έκθεση σε φυτοφάρμακα. Αλλά προσέξτε, τα φυσικά φυτοφάρμακα μπορούν επίσης να σκοτώσουν ωφέλιμα έντομα. Οι φυσικές μέθοδοι αφαίρεσης παρασίτων περιλαμβάνουν:

 • γη διατόμων – μια σκόνη από το απολιθωμένα υπολείμματα από φύκια, περιέχει μεγάλες ποσότητες πυριτίου που στεγνώνει τον εξωσκελετό των εντόμων, βασικά πνίγοντάς τα.
 • διαλύματα σαπουνιού/νερού/ελαίου ψεκάζεται απευθείας σε αφίδες, αλευρόφυτα ή θρίπες που πνίγονται και δηλητηριάζονται.
  • Neem είναι ένα ισχυρό φυτό εγγενές στην Ινδία όπου χρησιμοποιείται για μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών. Χρησιμοποιείται σωστά, εξηγεί Ανακαλύψτε το Take, θα σκοτώσει το The Uninvited ενώ θα διατηρήσει το The Invited. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εκεί, μαζί με DIY συνταγές για να φτιάξετε τη δική σας λύση neem
 • Προσαρμογή του περιβάλλοντος. Τα ακάρεα όπως ένα χαμηλό υγρασία, ζεστό περιβάλλον. Κάντε τους πολύ άβολα ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου. Αυτές οι προσαρμογές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης ανεπιθύμητων μυκήτων και μούχλας.

Απολαύστε τους προσκεκλημένους σας

Εάν το υπόγειο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται ελάχιστα στο σπίτι σας, ένας κήπος μπορεί να είναι απλώς η ώθηση που χρειάζεται για να περάσετε περισσότερο χρόνο εκεί κάτω. Για παράδειγμα, αυτές οι ιδέες σχετικά με ένα ελεύθερο δωμάτιο, μια μελέτη, μια ζώνη γυμναστικής ή ένα γραφείο στο σπίτι για να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο ανοιχτός χώρος, μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Το να φέρετε ζωντανά πράγματα σε οποιοδήποτε χώρο μπορεί να εμπνεύσει παρατεταμένη. Ένας υπόγειος κήπος μπορεί να ανανεώσει ολόκληρο το σπίτι. Απολαύστε, λοιπόν, το υπόγειό σας, ικανοποιημένοι ότι τα μόνα ζωντανά πράγματα εκεί είναι αυτά που έχετε επιλέξει να προσκαλέσετε – φυτό, κατοικίδιο ή άνθρωπο.

Σε αυτό που μπορεί να είναι το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της σειράς κήπου στο υπόγειο, το Κεφάλαιο 5 εξερευνά την τέχνη της συντροφικής κηπουρικής, ομαδοποιώντας τα φυτά με αμοιβαία επωφελή τρόπο.

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της.