Βιολογικά, συμβατικά και τα πάντα ενδιάμεσα: Μερικές σκέψεις για τη βιώσιμη οπωροφόρα και την καλλιέργεια οικολογικών μήλων στην κοιλάδα Hudson

Βιολογικά, συμβατικά και τα πάντα ενδιάμεσα: Μερικές σκέψεις για τη βιώσιμη οπωροφόρα και την καλλιέργεια οικολογικών μήλων στην κοιλάδα Hudson

Dezember 28, 2022 0 Von admin

Εδώ είμαστε, στο αποκορύφωμα της εποχής των μήλων στο Fishkill Farms. Τα μήλα αφθονούν στους οπωρώνες μας, αλλά σχεδόν ούτε ένα από αυτά κρέμεται στο βιολογικό μας τμήμα. Στην πραγματικότητα, η βιολογική μας καλλιέργεια του 2018 είναι μικρότερη από το 10% της περσινής.

Οι λόγοι για αυτό είναι πολλοί. Αρχικά, είχαμε μια ελαφριά άνθιση στο περιβόλι μας αυτόν τον Μάιο. Στη συνέχεια, η πενιχρή καρπόδεση υποβλήθηκε στις ιδιοτροπίες δεκάδων εντόμων, όπως το δαμάσκηνο και ο σκόρος, που μετανάστευσαν στον οπωρώνα όλο το καλοκαίρι και κατανάλωναν με ανυπομονησία τα μισά από τα υπόλοιπα βιολογικά φρούτα που είχαμε. Τέλος, οι βροχές καθ‘ όλη τη διάρκεια της σεζόν εγγυήθηκαν μια αφθονία ασθενειών για τα φρούτα και τα λαχανικά σε όλη την κοιλάδα – αλλά ίσως καμία καλλιέργεια δεν πήγε χειρότερα από τα βιολογικά μήλα. Χωρίς την προστασία από τα ήπια μυκητοκτόνα που χρησιμοποιούμε στους οικολογικούς οπωρώνες μας, χιλιάδες όμορφα βιολογικά μήλα σάπισαν στα δέντρα πριν προλάβουν να ωριμάσουν.

Μια εποχή όπως αυτή αποδεικνύει ότι, μετά από σχεδόν 10 χρόνια καλλιέργειας βιολογικών μήλων στην κοιλάδα Hudson, ενώ έχουμε κάνει μεγάλα βήματα, υπάρχουν ακόμη πολλά να μάθουμε. Οι τεχνικές που είναι απαραίτητες για την παραγωγή μιας συνεπούς βιολογικής καλλιέργειας μήλου εξακολουθούν να μας διαφεύγουν (και την υπόλοιπη τοπική βιομηχανία φρούτων). Τα περισσότερα εμπορικά βιολογικά φρούτα προέρχονται από τις ξηρές, εσωτερικές χέρσες της κοιλάδας Yakima της Ουάσιγκτον ή τις άνυδρες ερήμους της Χιλής. Σε αντίθεση με αυτούς τους οπωρώνες, οι οποίοι εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από την άρδευση, οι οπωρώνες της κοιλάδας Hudson είναι ένας πραγματικός οπωρώνας για τα παράσιτα των φρούτων. Τα δάση και τα χωράφια που περιβάλλουν τα δέντρα μας φιλοξενούν άγρια ​​μήλα, chokecherries, μαυροσκούφους, φλόμους και κέδρους που φιλοξενούν δεκάδες παράσιτα και ασθένειες που μεταναστεύουν ελεύθερα στα δέντρα μας κάθε άνοιξη. Το ζεστό, υγρό κλίμα της κοιλάδας και οι τακτικές βροχοπτώσεις εξασφαλίζουν τέλειες συνθήκες για μυκητιακούς και βακτηριακούς οργανισμούς που εξαπλώνονται γρήγορα στους οπωρώνες, προκαλώντας σήψη φρούτων και φυλλόπτωση των δέντρων μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί δεν μπορείτε να βρείτε μήλα που να είναι και τα δύο ντόπια και βιολογικά στα σούπερ μάρκετ, τώρα ξέρετε. Για εμάς, η καλλιέργεια βιολογικών μήλων είναι δουλειά αγάπης, και σε μερικά χρόνια, απλά δεν λειτουργεί.

Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι όλα τα λαχανικά και τα μούρα μας, καθώς και πάνω από 10 στρέμματα μήλων είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Αλλά για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, καλλιεργούμε την πλειοψηφία των φρούτων μας σύμφωνα με τις πιο ρεαλιστικές οδηγίες του Eco Apple πρωτόκολλο. Eco Apple ξεκίνησε πριν από δεκαετίες από μια ομάδα επίδοξων βιοκαλλιεργητών που αναζήτησαν μια βιώσιμη προσέγγιση για την καλλιέργεια φρούτων στα βορειοανατολικά. Συνεργάστηκαν με μια μη κερδοσκοπική που ονομάζεται Κόκκινη ντομάτα και μια ερευνητική ομάδα τρίτου μέρους που ονομάζεται το Ινστιτούτο IPM της Βόρειας Αμερικής να αναπτύξουν τον οδικό τους χάρτη. Αξιολογώντας κοινές εμπορικές πρακτικές και φυτοπροστατευτικά και εξαλείφοντας τα χειρότερα προς όφελος των καλύτερων, Eco Apple έχει κάνει κάτι πολύ αξιοσημείωτο- βρήκε έναν εμπορικά βιώσιμο τρόπο για να καλλιεργήσει φρούτα σε αρμονία με τη φύση στην περιοχή μας. ο Οικολογικό πρωτόκολλο είναι αυτός ο οδικός χάρτης- ένα αυστηρό σύνολο κατευθυντήριων γραμμών που τηρούν οι καλλιεργητές προκειμένου να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους. Σε πολλές περιπτώσεις, Eco Apple μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο βιώσιμο παρά βιολογικό. μια πρόσφατη μελέτη του Cornell έδειξε ότι η ποικιλομορφία των ωφέλιμων εντόμων και των γηγενών επικονιαστών ήταν ισοδύναμη σε Eco Apple και Organic Orchards- με περίπου διπλάσια πυκνότητα και διπλάσια ποικιλομορφία σε σύγκριση με τα συμβατικά.

Οι οικολογικοί καλλιεργητές χρησιμοποιούν συνθετικά φυτοπροστατευτικά, αλλά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητα – και τα πιο ήπια υλικά. Συνιστώνται υλικά που μπορεί να μην είναι «οργανικά», αλλά έχουν αποδειχθεί ασφαλή για την άγρια ​​ζωή και τον άνθρωπο. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα «συνθετικά» χαμηλής πρόσκρουσης είναι πιο ήπια από τα βαρύτερα «βιολογικά» σπρέι όπως το θείο και ο χαλκός που χρησιμοποιούνται συνήθως σε πιστοποιημένα βιολογικά αγροκτήματα. Οι οικολογικοί καλλιεργητές δεν χρησιμοποιούν ποτέ οργανοφωσφορικά (τοξικά εντομοκτόνα απαγορεύονται εδώ και καιρό στην ΕΕ) και πρέπει να δικαιολογήσουν τη χρήση οποιουδήποτε ψεκασμού με εμπειρικά δεδομένα για να υποστηρίξουν την αναγκαιότητά του.

Στη Fishkill Farms, υπερβαίνουμε τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου Eco. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ συνθετικά ζιζανιοκτόνα ή λιπάσματα σε μηλιές. Αντίθετα, κόβουμε, πολτοποιούμε και λιπαίνουμε με κομποστοποιημένη κοπριά κοτόπουλου. Αποφεύγουμε να ψεκάζουμε εντομοκτόνα σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας αντ‘ αυτού διαταραχή ζευγαρώματος και απωθητικά όπως πηλός καολίνης. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των μεθόδων που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένες για βιολογική παραγωγή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι τα οικολογικά μήλα μας είναι στην πραγματικότητα το ίδιο (αν όχι πιο βιώσιμα) και εξίσου καθαρά και ασφαλή για κατανάλωση με τα βιολογικά φρούτα μας.

Έχουμε ένα μικρό περίπτερο με βιολογικά μήλα Idared για να μαζέψουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Αν σας ενδιαφέρει, ρίξτε τους μια ματιά – είναι όλα ελαττωματικά και κακοσχηματισμένα – είναι περισσότερο κατάλληλα για ψήσιμο παρά για φρέσκο ​​φαγητό. Αλλά δείχνουν ξεκάθαρα τη σκληρή πραγματικότητα της καλλιέργειας βιολογικών φρούτων στην κοιλάδα Hudson.