Γιατί πρέπει να πάρετε ένα Instant Pot για το τροχόσπιτό σας

Γιατί πρέπει να πάρετε ένα Instant Pot για το τροχόσπιτό σας

Januar 10, 2022 0 Von admin

Η εύρεση των κατάλληλων συσκευών κουζίνας για το φορτηγό σας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Πολλοί συμβατικοί εξοπλισμός μαγειρέματος μπορούν να καταναλώσουν πολλή ενέργεια, γι‘ αυτό πολλοί άνθρωποι έχουν επενδύσει σε στιγμιαία γλάστρες.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές συσκευές μαγειρέματος, οι στιγμιαίες κατσαρόλες χρησιμοποιούν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που είναι ένας από τους λόγους που πολλοί ιδιοκτήτες τροχόσπιτων αγοράζουν ένα.

Οι τυπικοί ηλεκτρικοί φούρνοι χρησιμοποιούν περίπου 2.000 watt ηλεκτρικής ενέργειας όταν ρυθμίζονται σε μέτρια θερμοκρασία, ανάλογα με το μοντέλο. Όταν μαγειρεύετε ένα ψητό κατσαρόλας με κατσαρόλα στιγμής, θα καταναλώνει μόνο 6 kWh ενέργειας, η οποία είναι πολύ λιγότερη από έναν βασικό ηλεκτρικό φούρνο. Όταν ταξιδεύετε με ένα τροχόσπιτο, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας, καθιστώντας το στιγμιαίο δοχείο ένα απαραίτητο στοιχείο για πολλούς μανιώδεις ταξιδιώτες.

Εκτός όμως από το ότι είναι ένα από τα πιο πράσινα εργαλεία κουζίνας, ποιοι είναι οι άλλοι λόγοι για τους οποίους οι ιδιοκτήτες campervan ενθουσιάζονται με τις στιγμιαίες γλάστρες;

Πίστωση: Instant Pot.

Είναι εύκολο να μαγειρέψετε φαγητό

Όταν είστε στο δρόμο, δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην προετοιμασία και το μαγείρεμα του φαγητού. Το μαγείρεμα με ένα στιγμιαίο κατσαρολάκι είναι απλό και μόλις γνωρίσετε τις διαφορετικές δυνατότητες και λειτουργίες που προσφέρει η συσκευή, θα αναρωτιέστε πώς ταξιδεύατε χωρίς αυτήν στο παρελθόν.

Η στιγμιαία κατσαρόλα έχει τρεις ξεχωριστές φάσεις μαγειρέματος. Πριν το μαγείρεμα, πρέπει να βάλετε στην εσωτερική κατσαρόλα τα υλικά που θέλετε να μαγειρέψετε και τα υγρά. Στη συνέχεια, συνδέστε το καπάκι στο επάνω μέρος και κλειδώστε το και, στη συνέχεια, ρυθμίστε το χρονόμετρο στην περιοχή της οθόνης.

  1. Προθέρμανση: Όταν η κατσαρόλα αρχίσει να θερμαίνεται, θα δημιουργήσει ατμό και θα συσσωρευτεί πίεση στο εσωτερικό της μονάδας. Ανάλογα με την ποσότητα του υγρού στην κατσαρόλα, θα εξαρτηθεί από το πόσο χρόνο χρειάζεται για να προθερμανθεί η μονάδα, αλλά μην περιμένετε να διαρκέσει περισσότερο από είκοσι λεπτά.
  1. Μαγείρεμα: Η πίεση στο εσωτερικό της κατσαρόλας θα ωθήσει τόσο τον ατμό όσο και τη θερμότητα στα υλικά ώστε να ψηθεί το φαγητό. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία μαγειρέματος, ο χρονοδιακόπτης θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Λάβετε υπόψη ότι το φαγητό θα αρχίσει να μαγειρεύεται κατά το στάδιο της προθέρμανσης.
  1. Καταθλιπτικό: Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος, η κατσαρόλα θα σταματήσει να ζεσταίνεται και ο ατμός και η θερμότητα που είναι ακόμα μέσα στην κατσαρόλα θα μπορούν να διαφύγουν μέσω του σωλήνα απελευθέρωσης της στιγμιαίας κατσαρόλας.

Αν και τα στιγμιαία σκεύη είναι εύκολα στη χρήση, θα πρέπει να διαβάσετε το εγχειρίδιο οδηγιών του κατασκευαστή πριν μαγειρέψετε με τη συσκευή. Κάθε στιγμιαίο δοχείο είναι διαφορετικό και μερικά έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά από άλλα.

Εύκολο στο καθάρισμα

Το να διατηρείτε το τροχόσπιτό σας σε άψογη κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν μαγειρεύετε πολύ φαγητό στην κουζίνα. Ευτυχώς, είναι εύκολο να διατηρήσετε ένα στιγμιαίο δοχείο καθαρό και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ χρόνο για να το πλύνετε. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη της συσκευής έχουν καθαριστεί σωστά, ώστε η κατσαρόλα στιγμιαίου να είναι έτοιμη για την επόμενη φορά που θέλετε να μαγειρέψετε φαγητό με αυτήν.

Εάν χρησιμοποιείτε το instant pot σε καθημερινή βάση, μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάποια κολλώδη τρόφιμα κολλάνε στα εσωτερικά μέρη της συσκευής. Εάν δεν κάνετε τον κόπο να το καθαρίσετε αφού το χρησιμοποιήσετε, η μούχλα μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται. Εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε αυτά τα εξαρτήματα, μπορεί να αναγκαστείτε να αγοράσετε ένα νέο δακτύλιο στεγανοποίησης.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τακτικά τα στιγμιαία δοχεία τους χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δακτύλιο στεγανοποίησης. Όταν τα τρόφιμα κολλήσουν στον στεγανοποιητικό δακτύλιο, δεν θα μπορείτε να κλειδώσετε το καπάκι στο επάνω μέρος, επομένως η συσκευή δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Μπορείτε να πλύνετε την εσωτερική κατσαρόλα με ζεστό νερό στο τροχόσπιτό σας, μαζί με το καπάκι και τον εσωτερικό δακτύλιο. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί καθαρίζοντας τη βάση. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι αποσυνδεδεμένη από την πρίζα και καθαρίστε την με ένα υγρό πανί. Μην το ξανασυνδέετε μέχρι να στεγνώσει τελείως η βάση του στιγμιαίου δοχείου.

Χιλιάδες συνταγές Instant Pot online

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κατέχουν στιγμιαία γλάστρες. Αυτές οι πολυλειτουργικές συσκευές μαγειρέματος έχουν προσελκύσει μεγάλη προσοχή από τότε που έγιναν άμεσα διαθέσιμες και πολλοί άνθρωποι που τις κατέχουν μοιράζονται συνταγές στιγμιαίας κατσαρόλας σε ομάδες και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες νέες και συναρπαστικές συνταγές στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στο διαδίκτυο που δημοσιεύουν στιγμιαίες συνταγές κατσαρόλας, όπως π.χ Corrie Cooks. Εάν ταξιδεύετε με smartphone, γιατί να μην σκεφτείτε να κατεβάσετε μερικές συνταγές πριν το ταξίδι σας. Υπάρχουν άμεσες εφαρμογές κατσαρόλας με τόνους συνταγών διαθέσιμες και σε γνωστές αγορές εφαρμογών, και πολλές συνταγές που ανεβαίνουν σε υπηρεσίες ροής όπως το YouTube.

Τα Instant Pots είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη

Η εύρεση εξοπλισμού κουζίνας που δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο σε ένα τροχόσπιτο είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Στα περισσότερα τροχόσπιτα, υπάρχει μόνο περιορισμένος χώρος στην κουζίνα, επομένως δεν θα θέλετε να αγοράσετε ένα μεγάλου μεγέθους κατσαρόλα.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ογκώδες στιγμιαίο δοχείο, αντ ‚αυτού, μπορείτε να επιλέξετε μια μικρότερη έκδοση. Ορισμένα μικρότερα μοντέλα έχουν ύψος μόνο 10 ίντσες και διάμετρο 7 ίντσες, κάτι που μπορεί να ταιριάζει σε τροχόσπιτα με μικρό πάγκο κουζίνας.

Πριν αγοράσετε ένα στιγμιαίο δοχείο, μετρήστε τον πάγκο στο τροχόσπιτο ή την περιοχή που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε τη συσκευή.

Δεν θα αφήσει άσχημη μυρωδιά στο τροχόσπιτό σας

Κατά το μαγείρεμα, η κατσαρόλα είναι σφραγισμένη, έτσι δεν θα μπορείτε να μυρίσετε το μαγείρεμα του φαγητού. Όταν ανοίξετε το καπάκι αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος, θα μπορείτε να μυρίσετε το φαγητό, επομένως απλά ανοίξτε ένα παράθυρο μέχρι να κρυώσει.

Το να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση σε ένα κάμπινγκ, κάτι που είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα στιγμιαίο δοχείο. Άλλες μέθοδοι μαγειρέματος μπορεί να αφήσουν μια άσχημη μυρωδιά στο όχημά σας.

Μαγειρέψτε υγιεινά τρόφιμα

Η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, ειδικά στο δρόμο, δεν είναι εύκολη. Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε ένα μπιφτέκι στο μπάρμπεκιου και να πιείτε μια ωραία κρύα μπύρα μετά από μια κουραστική μέρα οδήγησης, αλλά μια κατσαρόλα μπορεί να σας βοηθήσει να μαγειρέψετε υγιεινά υλικά χωρίς να χρειάζεται να καταβάλετε πολλή προσπάθεια.

Εδώ είναι μερικά από τα υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε με κατσαρόλες στιγμιαίας χρήσης:

  • Γιαούρτι: Οι περισσότερες κατσαρόλες στιγμής έχουν συσκευή παρασκευής γιαουρτιού. Αν σας αρέσει να φτιάχνετε αυτά τα υγιεινά σνακ από την αρχή, φροντίστε να αγοράσετε μια κατσαρόλα με κουμπί παρασκευής γιαουρτιού.
  • Πιάτα με ρύζι: Δεν θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας ρυζόμαρα στο ταξίδι σας, αν έχετε ήδη αγοράσει μια κατσαρόλα. Η κουζίνα ρυζιού είναι ένα άλλο συναρπαστικό χαρακτηριστικό που χρησιμοποιούν συχνά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων.

συμπέρασμα

Κάθε στιγμιαίο δοχείο είναι διαφορετικό, επομένως ίσως αξίζει τον κόπο να ερευνήσετε μερικές διαφορετικές μάρκες πριν αγοράσετε ένα. Προσπαθήστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας και βεβαιωθείτε ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστείτε ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Ρίξτε μια ματιά στις άμεσες κριτικές δοχείων στον ιστό και στις ηλεκτρονικές αγορές. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 160 $ ​​για ένα στιγμιαίο ποτ κορυφαίας κατηγορίας, αλλά αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα βασικό μοντέλο για περίπου 60 $.