Γιορτάζουμε τον Robert Morgenthau 1919-2019 |  Fishkil Farms

Γιορτάζουμε τον Robert Morgenthau 1919-2019 | Fishkil Farms

Dezember 27, 2022 0 Von admin

Ο Robert Morgenthau, μακροχρόνιος ιδιοκτήτης της Fishkill Farms, πέθανε τον Ιούνιο, μόλις δέκα ημέρες πριν από τα εκατοστά γενέθλιά του.

Γεννημένος το 1919, ο Ρόμπερτ υπηρέτησε ως υπολοχαγός στο Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν το αντιτορπιλικό του βυθίστηκε από τορπίλη, έδωσε το σωσίβιο του και πάτησε νερό για τρεις ώρες πριν διασωθεί. Αργότερα θυμήθηκε «Έδωσα μια υπόσχεση στον Παντοδύναμο, σε μια εποχή που δεν είχα μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη – ότι θα προσπαθούσα να κάνω κάτι χρήσιμο στη ζωή μου».

Πιστός στην υπόσχεσή του, ο Ρόμπερτ αφοσιώθηκε στη δημόσια υπηρεσία, αρχικά ως δικηγόρος των ΗΠΑ για τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια ως ο μακροβιότερος DA του Μανχάταν, μια θέση που κράτησε για 35 χρόνια.

Το μότο του ήταν «Το έγκλημα στις σουίτες είναι εξίσου σημαντικό με το έγκλημα στους δρόμους. Καταδίκασε διεφθαρμένους πολιτικούς και κατοίκους της Wall Street με τον ίδιο ζήλο που έδιωξε βιαστές, δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών και άλλους βίαιους εγκληματίες, για να μην μιλήσουμε για όλα αλλά έκλεισε την ιταλική και κινεζική μαφία στη Νέα Υόρκη.

Πάντα πρόσεχε τον μικρό άντρα. Νοιαζόταν βαθιά για τους νέους που κινδύνευαν και έτσι επέκτεινε την Αστυνομική Αθλητική Λίγκα από μια ομάδα μπέιζμπολ σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοήθησε στην εκπαίδευση και την εύρεση εργασίας για τα μη προνομιούχα παιδιά. Νοιαζόταν με πάθος ώστε οι γενιές μετά το Ολοκαύτωμα να μην ξεχάσουν ποτέ τη γενοκτονία που εξάλειψε 6 εκατομμύρια Εβραίους, έτσι βοήθησε στην ίδρυση του Μουσείου Εβραϊκής Κληρονομιάς.

Ο Μπομπ έζησε τη ζωή του σύμφωνα με μια βαθιά αίσθηση της ανάγκης να καταπολεμηθεί η αδικία όπου κι αν υπήρχε. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του ως DA, πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια του παλεύοντας για τον μικρό τύπο, γράφοντας δεκάδες Op-Eds για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών και την αυξημένη φροντίδα για τους βετεράνους που δεν εξυπηρετούνται με PTSD.

Ο Μπομπ ήταν, μεταξύ άλλων, ένας αγρότης στην καρδιά και μοιραζόταν το πάθος του πατέρα του, Υπουργού Οικονομικών Henry Morgenthau Jr., για την Fishkill Farms, την οποία ίδρυσε ο Henry το 1913. Ο Μπομπ συνέχισε την κληρονομιά του μπαμπά του για δεκαετίες και διηύθυνε την Fishkill Farms ακόμη και σε δύσκολα χρόνια, όταν τα τοπικά αγροκτήματα ήταν εκτός λειτουργίας και το αγρόκτημα λειτουργούσε με ζημιές. Αγαπώντας αυτή την ιστορική γη, ενέπνευσε την αναβίωση του οπωρώνα όταν δόθηκε στον γιο του Τζος το 2008. Τίποτα δεν έκανε τον Μπομπ πιο χαρούμενο από τα Σαββατοκύριακα που περνούσε στο αγρόκτημα, το περπάτημα ανάμεσα στα δέντρα που φύτεψε, κουβέντα με επισκέπτες και το προσωπικό ή το φεγγαρόφωτο ως “ πωλητής αυγών» — καλεί εστιατόρια για να ελέγξει το απόθεμα αυγών Fishkill.

Φέτος το αγρόκτημα θυμάται τον Robert Morgenthau και τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε σε τόσους πολλούς, συμπεριλαμβανομένων όλων μας στη φάρμα.

Ένα δολάριο από κάθε εισιτήριο λαβύρινθου καλαμποκιού θα δωριστεί σε έναν από τους ακόλουθους μη κερδοσκοπικούς σκοπούς κοντά και αγαπητούς στον Μπομπ:

Hudson Valley Research Lab
American Farmland Trust
Μουσείο Εβραϊκής Κληρονομιάς
Αστυνομικός Αθλητικός Σύνδεσμος
Immigrant Justice Corpμικρό
Γκλίνγουντ