Η καλύτερη μπαταρία αναψυχής για τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα το 2022

Η καλύτερη μπαταρία αναψυχής για τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα το 2022

Januar 25, 2022 0 Von admin

Τα περισσότερα τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα έχουν πολλαπλά φωτιστικά, όπως φούρνο, τηλεόραση, βραστήρα και άλλες συσκευές που απαιτούν ρεύμα. Να παρέχει α σταθερή παροχή ρεύματος για τις συσκευές, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια μπαταρία ελεύθερου χρόνου.

Αυτό το άρθρο είναι από έναν ερευνητή που δοκίμασε μια σειρά από μπαταρίες αναψυχής και τις βαθμολόγησε με βάση την τροφοδοσία συσκευών 12V μέσα σε ένα τροχόσπιτο. Εξέτασαν τους ακόλουθους παράγοντες: Μέγεθος, ένταση CCA, εγγύηση σχεδιασμού και σχέση τιμής-ποιότητας.

Οι μπαταρίες ελεύθερου χρόνου δεν θα διαρκέσουν αιώνια και τελικά θα χρειαστούν αντικατάσταση επίσης. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε φορτιστή, αλλά αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει. Συνιστούμε να αγοράσετε μια νέα μπαταρία αναψυχής για να αποφύγετε διακυμάνσεις ρεύματος στο αυτοκινούμενο ή στο τροχόσπιτό σας.

Υπάρχουν πολλές όχι και τόσο δαπανηρές επιλογές, αλλά δεν θα είναι πάντα σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες σας. Συνιστούμε να ξοδέψετε λίγο περισσότερα σε ένα μοντέλο υψηλότερης ποιότητας. Επίσης, είστε εντελώς ελεύθεροι να ανατρέξετε στο μπαταρία λιθίου ελεύθερου χρόνου τύπου ώστε να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ακολουθεί μια λίστα με τις κορυφαίες μπαταρίες αναψυχής που θα τροφοδοτούν όλες τις συσκευές 12V στο σκάφος, το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο σας για μεγάλες περιόδους.

Η καλύτερη μπαταρία αναψυχής

SuperBatt DT 120AH Leisure Battery

SuperBatt DT 120AH Leisure Battery.

Η SuperBatt είναι μια πολύ γνωστή μάρκα στη βιομηχανία μπαταριών αναψυχής. Το DT120 είναι το πιο ισχυρό τους μοντέλο. Αυτή η μπαταρία διπλής χρήσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εκκίνηση όσο και για βοηθητικούς σκοπούς, αλλά χρησιμοποιείται πιο συχνά ως μπαταρία αναψυχής. Έχει χωρητικότητα 120 Ah και βαθμολογείται σε 880 CA ως προς την απόδοση.

ο Μπαταρία SuperBatt DT120 περιλαμβάνει επίσης:

 • Διπλοί ακροδέκτες
 • Χωρίς συντήρηση
 • Προηγμένη τεχνολογία ασβεστίου
 • Σχεδιασμός για βαρέως τύπου
 • 330 x 172 x 242 mm
 • Ενδείξεις φόρτισης
 • Ισχύς μπαταρίας που διαρκεί περισσότερο
 • 2 χρόνια εγγύηση.

Αυτή η μπαταρία είναι ιδανική για τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα και σκάφη εξοπλισμένο με πολλαπλές συσκευές. Η χωρητικότητά του στα 120 Ah το κάνει κάτι παραπάνω από ιδανικό. Επιπλέον, η μπαταρία συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση που σας προσφέρει απόλυτη ηρεμία.

Lucas LX31MF Deep Cycle Leisure Battery

Lucas LX31MF Deep Cycle Leisure Battery.

Η μπαταρία αναψυχής Lucas LX31MF είναι δύο ακόμη επιλογές βαθύ κύκλου. Είναι η τελευταία γενιά η μάρκα έχει να προσφέρει. Η μάρκα Lucas ισχυρίζεται ότι η μπαταρία αναψυχής της μπορεί να χειριστεί πάνω από 500 επαναφορτίσεις. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά από άλλες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν μόνο 100 έως 150 κύκλους.

ο Μπαταρία πλήρους κύκλου Lucas LX31MF περιλαμβάνει επίσης:

 • Χωρητικότητα 105 Ah με 900 CCA
 • Διπλοί ακροδέκτες
 • Ενδείξεις φόρτισης
 • Ενισχυμένη λαβή μεταφοράς
 • Διαστάσεις 330 x 172 x 242 mm
 • Περιλαμβάνεται 3 χρόνια εγγύηση.

Είναι ένα ολόπλευρη μπαταρία αναψυχής μπορεί να τροφοδοτήσει όλες τις συσκευές 12V. Είναι πιο δαπανηρή από την επιλογή SuperBatt, αλλά συνοδεύεται από τριετή εγγύηση.

SuperBatt LM110 110AH Leisure Battery

SuperBatt LM110 110AH Leisure Battery.

Το SuperBatt προσφέρει επίσης το LM110, το οποίο είναι το η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μπαταρία ελεύθερου χρόνου 110AH. Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ασβεστίου και επίσης δεν χρειάζεται συντήρηση.

ο Μπαταρία SuperBatt Lm110 έχει επίσης τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • 110 Ah και 800A
 • Είναι κατάλληλο για θαλάσσια και αναψυχή.
 • Διαστάσεις 354 x 175 x 190 mm
 • Βοηθητικό και εκκίνησης
 • Σχεδίαση μεγάλης διάρκειας
 • 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.

Η μπαταρία ελεύθερου χρόνου SuperBatt LM110 είναι μια μονάδα αναψυχής 110 Ah που είναι ιδανικό για τροχόσπιτο, τροχόσπιτο, Τροχόσπιτο THDή βάρκα. Η δημοτικότητά του οφείλεται στην υψηλή βαθμολογία ρεύματος και την εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.

Yusa L36-100 Caravan Leisure Battery

Yusa L36-100 Caravan Leisure Battery.

Η μπαταρία αναψυχής premium Yusa L36100 είναι βελτιστοποιημένο για πολλαπλή φόρτιση και αποφόρτιση. Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα OEM και είναι έτοιμο για χρήση απευθείας από το κουτί του. Το προϊόν συνοδεύεται από λαβή μεταφοράς βαρέως τύπου που διευκολύνει τη μεταφορά σε άλλες τοποθεσίες εάν χρειάζεται.

ο Μπαταρία Yusa περιλαμβάνει επίσης:

 • 100 Ah και 1200 Watt
 • Μέγιστος αριθμός 160 κύκλων
 • Επαληθεύτηκε το NCC
 • Ενσωματωμένος απαγωγέας φλόγας
 • Σφραγισμένο και χωρίς συντήρηση
 • Διαστάσεις 353 x 175 x 190 mm.

Η Yusa L36100 είναι η τέλεια μπαταρία αναψυχής για το σκάφος, το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο σας. Μπορείτε επίσης να έχετε πιστοποίηση NCC και να έχετε πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφαλείας για να διασφαλίσετε την πλήρη ασφάλειά σας.

Μπαταρία αναψυχής Numax LV22MF

pastedGraphic_4.png
Μπαταρία αναψυχής Numax LV22MF.

Αλλο Μπαταρία αναψυχής επαληθευμένη από NCC είναι το Numax LV22MF. Έχει βαθμολογία 75 Ah. Είναι μικρότερο από τις άλλες επιλογές, αλλά εξακολουθεί να είναι ιδανικό για μικρά έως μεσαία σκάφη, τροχόσπιτα και τροχόσπιτα.

ο Numax περιλαμβάνει επίσης:

 • Διαστάσεις 261 x 175 x 220 mm
 • Μόλυβδος-οξύ με σφράγιση ασφαλείας
 • NCC Κατηγορία C
 • Χωρίς συντήρηση
 • Ζυγίζει 21,7 KG
 • 2 χρόνια εγγύηση.

Αυτή η μπαταρία αναψυχής είναι επαληθευμένη από NCC, καθιστώντας την καλύτερη επιλογή για χρήση σε τροχόσπιτο. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μοντέλα από τη μάρκα, με διαφορετικά μεγέθη και επιδόσεις για να καλύψουν τις ανάγκες σας.

Μπαταρία Platinum SD6110L Leisure Plus Caravan

pastedGraphic_5.png
Μπαταρία Platinum SD6110L Leisure Plus Caravan.

Μια άλλη μπαταρία επαληθευμένη από NCC, η Platinum Leisure Plus, είναι τώρα διαθέσιμο σε ποικιλία. Η πιο αγαπημένη σειρά της μάρκας, η Leisure Plus, διατίθεται σε πολλές μορφές. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια μπαταρία διπλής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ψυχαγωγικούς όσο και για θαλάσσιους βοηθητικούς σκοπούς.

ο Platinum SD6110L Leisure + Μπαταρία περιλαμβάνει επίσης:

 • Χωρητικότητα 110 AH
 • Διαστάσεις 330 x 172 x 242 mm
 • Περιλαμβάνεται 3 χρόνια εγγύηση
 • Βαθμολογία NCC Κατηγορίας C
 • Κατασκευή με μόλυβδο-οξύ.

Η Platinum SD6110L είναι μια εξαιρετική μπαταρία αναψυχής που προσφέρει τόσο απόδοση όσο και σχέση ποιότητας/τιμής. Θα μπορούσατε να είστε απολύτως σίγουροι ότι η μπαταρία είναι ασφαλής και αξιόπιστη όταν χρησιμοποιείται στο τροχόσπιτο ή στο τροχόσπιτό σας.

Πώς βαθμολογήθηκαν οι μπαταρίες ελεύθερου χρόνου:

Ο δοκιμαστής συγκέντρωσε πολλές γνώσεις με διάφορες μπαταρίες αναψυχής, είτε κατασκήνωσαν στο δικό τους τροχόσπιτο είτε στο τροχόσπιτο ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας. Αυτές περιλαμβάνουν μπαταρίες που κατασκευάζονται από την SuperBatt (όπως φαίνεται παρακάτω) και πολλές άλλες μάρκες.

Βασίζουν τις απόψεις τους σε ώρες έρευνας, πολλαπλές ρυθμίσεις και πολλούς άλλους παράγοντες κατά την αξιολόγηση των μπαταριών αναψυχής σε αυτό το άρθρο. Εξέτασαν τους ακόλουθους παράγοντες: μέγεθος, ένταση CCA, εγγύηση σχεδιασμού και σχέση τιμής-ποιότητας.

Οδηγός για την αγορά μπαταριών αναψυχής

Σχεδόν κάθε σκάφος, τροχόσπιτο ή τροχόσπιτο θα έχει μια συσκευή 12V. Απαιτείται μια κατάλληλη μπαταρία ελεύθερου χρόνου για να διασφαλιστεί ότι έχουν επαρκή ισχύ.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις αγοράς.

Ορολογία για μπαταρίες αναψυχής

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο μπερδεμένοι αν μόλις αρχίζετε να ερευνάτε το θέμα των μπαταριών. Αν και υπάρχουν πολλές ορολογίες, οι παρακάτω είναι οι πιο σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να γνωρίζετε.

 1. Τάση είναι η διαδικασία κίνησης ρεύματος γύρω από μια μπαταρία. Οι περισσότερες μπαταρίες είναι 12 V, κάτι που είναι συμβατό με τις περισσότερες σύγχρονες συσκευές.
 2. Αχ (ώρες ρεύματος) Ο χρόνος που μια μπαταρία μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα τις συσκευές. Οι μεγαλύτερες μπαταρίες παρέχουν περισσότερα AH.
 3. CCA (Ενισχυτές ψυχρής εκκίνησης) – Θα χρειαστείτε υψηλό CCA για να εκκινήσετε τον κινητήρα σας.
 4. Χωρητικότητα αναφέρεται στη χωρητικότητα της μπαταρίας για μια καθορισμένη χρονική περίοδο.
 5. Κύκλος Ο χρόνος που μπορεί να διαρκέσει μια μπαταρία πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί ονομάζεται κύκλος. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα αυξάνει όσο περισσότερους κύκλους μπορεί να επιβιώσει.

Οι παραπάνω ορολογίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αναλύσετε ορισμένες μετρήσεις απόδοσης για κάθε μπαταρία.

Τύποι κατασκευής

Μια μπαταρία μολύβδου-οξέος ή AGM είναι η πιο δημοφιλής μπαταρία αναψυχής.

ο μολύβδου οξέος ο τύπος χρησιμοποιείται πιο συχνά για μπαταρίες ημι-έλξης και διπλής χρήσης. Αυτό είναι ένα διάλυμα νερού με οξύ που καλύπτει τις εσωτερικές πλάκες μολύβδου. Οι περισσότερες μάρκες προσφέρουν την επιλογή ημι-σφραγισμένων ή σφραγισμένων σχεδίων. Επειδή δεν απαιτεί συμπλήρωση, το σφραγισμένο σχέδιο είναι το καλύτερο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος πρέπει να αναπνέουν και δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε σφραγισμένο δοχείο.

ο Μπαταρία AGM είναι επίσης γνωστό ως Absorbent Glass Mat. Αποτελείται από ένα οξύ που έχει βυθιστεί σε ένα υλικό μεταξύ δύο πλακών μολύβδου. Αυτός ο τύπος έχει το πλεονέκτημα ότι είναι αδιάβροχο και μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο. Μπορείτε επίσης να τα αποκτήσετε ως επιλογές ημι-έλξης ή διπλής χρήσης, που προσφέρουν εξαιρετικούς κύκλους επαναφόρτισης.

Συμβατότητα

Θα πρέπει να επαληθεύσετε ότι η μπαταρία ελεύθερου χρόνου που σκέφτεστε να αγοράσετε είναι συμβατή προτού την αγοράσετε. Αν και ο έλεγχος της μπαταρίας που έχετε είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια συμβατή προδιαγραφή, δεν σημαίνει πάντα ότι είναι η καλύτερη.

Αφού βρείτε τις προδιαγραφές που επιθυμείτε, θα πρέπει να επαληθεύσετε το μέγεθος της μπαταρίας σας πριν την αγοράσετε. Θα χρειαστεί να μετρήσετε το δίσκο για να βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό μέγεθος.

Τεχνολογία ασβεστίου

Οι σύγχρονες μπαταρίες αναψυχής θα χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία ασβεστίου. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των πλακών μολύβδου που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της μπαταρίας. Αυτή η τεχνολογία είναι πλεονεκτική γιατί κάνει την μπαταρία πιο ανθεκτική και δεν χρειάζεται συντήρηση.

Επαληθεύτηκε με NCC

Επαλήθευση του NCC έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιδιοκτήτες τροχόσπιτου και τροχόσπιτου ηρεμία σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία της μπαταρίας. Η επαλήθευση χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες (AB και C) που παρέχουν μια ένδειξη για την προβλεπόμενη χρήση της μπαταρίας. Μπορείτε να επιλέξετε μια μπαταρία που έχει πιστοποίηση NCC, εάν δεν είστε σίγουροι τι τύπο θα χρησιμοποιήσετε για το τροχόσπιτό σας.

Χρησιμοποιήστε μπαταρίες αυτοκινήτου

Μια μπαταρία αυτοκινήτου δεν είναι κατάλληλη για χρήση αναψυχής στη συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών. Ακόμα κι αν έχετε την πιο ισχυρή μπαταρία, δεν θα μπορεί να παρέχει χαμηλή ισχύ για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για τις μπαταρίες αναψυχής χρησιμοποιούνται διαφορετικοί διαχωριστές. Έχουν πιο χοντρές πλάκες. Αυτό τους επιτρέπει να τροφοδοτούν συσκευές 12V για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

συμπέρασμα

Όλες οι συστάσεις που έχουμε κάνει είναι προσιτές και κατάλληλες για όλους τους προϋπολογισμούς. Σας συνιστούμε να επαληθεύσετε ότι οι μπαταρίες είναι συμβατές με το σκάφος, το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο σας πριν αγοράσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μπαταρίες. Συνιστούμε μια μπαταρία αναψυχής με 110 Αχ και πάνω εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλές συσκευές.