Καλλιέργεια κήπου σε υφασμάτινη τσάντα Οι υφασμάτινες σακούλες καλλιέργειας προσφέρουν πολλά οφέλη.

Καλλιέργεια κήπου σε υφασμάτινη τσάντα Οι υφασμάτινες σακούλες καλλιέργειας προσφέρουν πολλά οφέλη.

Dezember 6, 2022 0 Von admin
(Τελευταία ενημέρωση στις: 31 Αυγούστου 2019)

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ελαφριά φορητότητα, φιλική προς το μικρό χώρο, εναλλακτική λύση υπερυψωμένου κρεβατιού: τρεις λόγοι για να δοκιμάσετε υφασμάτινες σακούλες καλλιέργειας. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε αυτά τα υφασμάτινα δοχεία για χρήση ως ζαρντινιέρες με υπερυψωμένο κρεβάτι. Είναι ουσιαστικά μια μορφή κηπουρικής κοντέινερ όπου η έμφαση δίνεται στο δοχείο, όχι σε αυτό που μπαίνει σε αυτό.

Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν αρκετά δημιουργικοί με τις ζαρντινιέρες. έχουμε δει συρτάρια, γλάστρες, ακόμα και μπότες να χρησιμοποιούνται. Ενώ αυτές μπορεί να έχουν την καλλιτεχνική τους αξία, υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση υφασμάτινων σακουλών καλλιέργειας, παρά τη χρηστική εμφάνισή τους. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι, γιατί και πώς οι υφασμάτινες σακούλες καλλιεργούνται.

Υφασμάτινες τσάντες ανάπτυξης 101

Οι τσάντες έχουν γενικά στρογγυλό σχήμα και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, συνήθως από 5 έως 50 γαλόνια. Αλλά μπορεί να είναι ρηχά και φαρδιά, ψηλά και βαθιά ή ορθογώνια σε σχήμα.

ΠΗΓΗ: Wayside Gardens

Μερικά είναι διακοσμημένα με ρίγες, ζώνες ή φερμουάρ, αλλά τα περισσότερα είναι απλά και απλά. Τα χρώματα περιορίζονται γενικά σε μαύρο, καφέ, καστανό, πράσινο ή μπλε.

Υφαντό εναντίον μη υφαντό

Λινάτσα: The Woven

Η λινάτσα παρασκευάζεται παραδοσιακά από φυτά γιούτας, κάνναβης ή λιναριού και μπορεί να έχει χοντρή ή λεπτή ύφανση. Χρησιμοποιείται για ρούχα, χαλιά, αποθήκευση και οικιακά σκεύη. Φυσικά, τώρα μπορείτε να βρείτε και λινάτσα από συνθετικά υλικά.

Felt: The Non-Waven

Ένα ύφασμα του οποίου η ιστορία εκτείνεται στα αρχαία φορές, Η τσόχα είναι παραδοσιακά κατασκευασμένη από μαλλί ή γούνα. Οι ίνες διασπώνται έτσι ώστε να αναμειγνύονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα πυκνό, ανθεκτικό στρώμα υλικού. Εάν θέλετε να γίνετε Super DIYer, μπορείτε να ξεκινήσετε τον κήπο με την υφασμάτινη τσάντα σας κάνοντας τη δική σας αίσθηση και έπειτα να φτιάξετε τις δικές σας τσάντες.

Ή απλώς ψωνίστε Αμαζόνα.

Ύφασμα εξωραϊσμού ως κοντέινερ κήπου

Σίγουρα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα εξωραϊσμού όπως προτείνουν ορισμένες τοποθεσίες, αλλά σκεφτείτε ότι είναι συνήθως κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, ένα πολυμερές που απαντάται συχνά στο οποίο μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί. Το υλικό επεξεργάζεται με χημικές ουσίες για την πρόληψη της ανάπτυξης ζιζανίων και μπορεί επίσης να υποβληθεί σε επεξεργασία με προστατευτικό UV για να επιβραδύνει τη διαδικασία εξάτμισης. Ό,τι υπάρχει στο δοχείο πηγαίνει στο χώμα, πηγαίνει στο φαγητό.

Εάν είστε εντάξει με αυτό, ρίξτε μια ματιά στο σεμινάριο βίντεο από Grow Your Heirlooms για να φτιάξετε τις δικές σας τσάντες καλλιέργειας από ύφασμα εξωραϊσμού.

Εάν δεν είστε εντάξει με αυτό, θα αναζητήσετε τη φράση „μη υφασμένο ύφασμα“ στην αναζήτησή σας και, στη συνέχεια, κοιτάξτε πιο προσεκτικά για να δείτε τι είναι αυτό το ύφασμα. Αλλά, μπορεί να ρωτήσετε, γιατί να θέλω υφασμάτινα δοχεία με δισκέτα για τον κήπο μου;

Στην πραγματικότητα, οι σακούλες κρατούν το σχήμα τους όμορφα όταν γεμίσουν με χώμα. Αλλά, ίσως ρωτήσετε, γιατί να χρησιμοποιήσετε μια υφασμάτινη τσάντα αντί για ένα ωραίο κεραμικό, ξύλινο ή πλαστικό δοχείο; Κάθε μέθοδος κηπουρικής έχει τα καλά της σημεία και τις προκλήσεις της που μπορεί να απαιτούν δημιουργική σκέψη. Οι υφασμάτινες τσάντες έχουν περισσότερα από τα πρώτα.

Τα υπέρ

Οι ρίζες αναπτύσσονται σωστά

Όταν μια ρίζα μεγαλώνει στο τοίχωμα ενός παραδοσιακού δοχείου, λυγίζει προς την άλλη κατεύθυνση, αναζητώντας περισσότερο χώρο. Οι ρίζες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, ακολουθώντας τα όρια του δοχείου. Χωρίς παρέμβαση, το φυτό καταλήγει να κάθεται σε μια φωλιά από μπερδεμένες ρίζες. Το αποτέλεσμα είναι η καθυστερημένη ανάπτυξη και πιθανώς ο πρόωρος θάνατος του φυτού. Τίποτα από αυτά εδώ!

Απλοποιημένο κλάδεμα με αέρα

Σε μια υφασμάτινη σακούλα καλλιέργειας, όταν μια ρίζα φτάσει στον τοίχο του περιορισμού της, εκτίθεται στον αέρα που την καίει. Αυτό κάνει το φυτό να στέλνει νέες ρίζες τροφοδοσίας που διακλαδίζονται για να συγκεντρώσουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και νερό. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο υγιές και χαρούμενο φυτό.

Αποχέτευση-απορροή

Οι εκατομμύρια μικρές τρύπες στο υλικό αποτρέπουν το υπερβολικό πότισμα των φυτών αφού το νερό εξατμίζεται γρήγορα.

Εξαερισμός

Το ύφασμα επιβραδύνει αλλά δεν εμποδίζει τον αέρα να μπει στο έδαφος, με αυτόν τον τρόπο οι ρίζες δεν ασφυκτιούν και το ωίδιο δεν θα αναπτυχθεί.

Μικρόβια υγιούς εδάφους

Η αυξημένη ροή αέρα από μια ακτίνα σχεδόν 360° σημαίνει ότι πιο υγιείς μικροοργανισμοί κάνουν με ικανοποίηση τη φυτοδομία τους στο έδαφος.

Δεν είναι Πλαστικό

Ένας άλλος τρόπος για να εξαλείψετε το πλαστικό από τον χώρο διαβίωσης και καλλιέργειας σας. Η δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια από τις πολλές χημικές ουσίες που βρίσκονται στο πλαστικό. Όταν διαπιστώθηκε ότι προκαλεί τον όλεθρο με το ορμονικό σύστημα, οι κατασκευαστές έσπευσαν να αναδιαρθρώσουν τις φόρμουλες τους, ώστε να μπορούν να διακηρύξουν δυνατά ότι τα προϊόντα τους είναι χωρίς BPA.

Δυστυχώς, οι συγγενείς της BPA – BPB, BPF και BPS – βρέθηκαν να έχουν ίδια οιστρογονική δράση σε εργαστηριακές μελέτες ως BPA. Τα προϊόντα που δεν περιέχουν BPA συχνά περιέχουν BPB, -F και -S.

Το οιστρογονικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι το σώμα ανταποκρίνεται στη χημική ουσία σαν να ήταν η ορμόνη οιστρογόνο, επηρεάζοντας όχι μόνο το αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και την καρδιά, τον εγκέφαλο, τα μαλλιά, το δέρμα, τους μύες και άλλα συστήματα του σώματος. Τα αποτελέσματα είναι μια σειρά από ανεπιθύμητες συνθήκες.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να πάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς πλαστικά στην κοινωνία μας που είναι βαριά από πλαστικά, το LiveStrong έχει ένα υπέροχο άρθρο για ποια πλαστικά είναι ποια.

Οι υφασμάτινες τσάντες είναι επαναχρησιμοποιήσιμες

Όταν μεταφυτέψετε τα σπορόφυτά σας ή μαζέψετε τη συγκομιδή σας, η σακούλα μπορεί να αδειάσει, να στεγνώσει (αέρα) και να βουρτσιστεί ή να χτυπηθεί τυχόν υπερβολική βρωμιά. Στη συνέχεια, μπορούν να αποστειρωθούν, να ξεπλυθούν πολύ καλά και να στεγνώσουν καλά πριν τεθούν ξανά σε λειτουργία.

Εύκολη αποθήκευση

Εάν ενδιαφέρεστε μόνο για την καλλιέργεια φυτών κατά τη διάρκεια ενός μέρους του έτους, οι υφασμάτινες τσάντες μπορούν να διπλωθούν συμπαγώς και να αποθηκευτούν σε ένα ράφι, κάδο ή δράΕιμαστε.

Φορητότητα

Φυσικά, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε τη διαδρομή από κεραμικό, μέταλλο ή ξύλο, το καθένα με τα αντίστοιχα θετικά και μειονεκτήματα. Είναι επίσης επαναχρησιμοποιήσιμα. Αλλά μπορεί να είναι βαριά, μετακινείτε το βάρος τους μαζί με το χώμα και το φυτό. Οι υφασμάτινες τσάντες μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από τη μια θέση στην άλλη. Και τα περισσότερα έχουν χερούλια, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη τη μετακίνησή τους ανάλογα με τις ανάγκες.

Τεράστια εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας

Δεν απαιτείται όργωμα, σκάψιμο, αερισμός ή άλλη προετοιμασία του εδάφους. Η φύτευση είναι παιχνιδάκι!

Πράγματι, πολλοί είναι οι λόγοι για να μεγαλώσετε τον κήπο σας σε υφασμάτινες σακούλες. Αλλά διαβάστε για μερικές προκλήσεις σε αυτή τη μέθοδο.

Garden Divided Raised Vegetable κρεβάτι

Τα μειονεκτήματα

… είναι σχετικά λίγα και τα περισσότερα έρχονται με εύκολες θεραπείες.

Το χώμα στεγνώνει γρήγορα

Με όλο αυτόν τον αέρα που ρέει μέσα και γύρω από το φυτό, φυσικά ο ρυθμός εξάτμισης θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι αν το φυτό κάθεται σε ένα κεραμικό ή πλαστικό δοχείο.

Τα συστήματα αυτοποτίσματος είναι μια προφανής λύση για την αυξημένη ζήτηση ποτίσματος. Τα αυτονερά μπορούν να είναι τόσο απλά όσο ένα ανεστραμμένο μπουκάλι με διάτρητο πάσσαλο ή ένα πιο εμπλεκόμενο σύστημα άρδευσης με σταγόνες.

Το Wicking είναι μια άλλη διαδρομή χωρίς εργασία. Τοποθετήστε τις σακούλες σε ένα μεγάλο, ρηχό δοχείο με νερό. όχι περισσότερο από 1-2 ίντσες βάθος. Οι άνθρωποι στο Northern Homestead προτιμούν τη χρήση παιδικής πισίνας, άλλοι χρησιμοποιούν πλαστικούς κάδους αποθήκευσης.

Κάποιος πρότεινε να χρησιμοποιήσετε κιβώτια από φελιζόλ. το υλικό είναι απαγορευμένο στην κομητεία μου και υπάρχουν προτάσεις να γίνει η απαγόρευση σε όλη την πολιτεία στο Μέριλαντ.

Σάπια φύλλα που προστίθεται στην κορυφή της σακούλας ανάπτυξης βοηθά το χώμα να συγκρατεί το νερό του.

Εδαφος θα πρέπει να περιλαμβάνει ενώσεις που συντηρούν την υγρασία, όπως κομπόστ, βερμικουλίτη και βρύα στο έδαφος.

Δεν μπορώ να βρω καλά

Εδαφος σε ένα πορώδες δοχείο δεν πρόκειται να κρατήσει μεγάλη ποσότητα νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πάλι αυτό το θέμα της εξάτμισης. Υπάρχει μια απλή εναλλακτική για να τραβάτε τακτικά κουβάδες με νερό ή τον εύκαμπτο σωλήνα:

Η μέθοδος υδροπονικής άμπωτης και ροής είναι ένας ισορροπημένος τρόπος για να διατηρούνται οι ρίζες και το έδαφος ποτισμένα στο σωστό βαθμό.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ

Όποια και αν είναι η μέθοδος ποτίσματος που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη στάθμη του νερού όλη την εβδομάδα. Εκτός από τη διασφάλιση της σωστής παροχής νερού, τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν θα γίνει φυτώριο κουνουπιών.

Διατήρηση του νερού χωρίς κουνούπια

Όπως συζητήθηκε στο Κεφάλαιο 5 του Σειρά Basement Garden, η φύτευση συντροφιάς είναι μια παραδοσιακή πρακτική απωθητικής παρασίτων. Αλλά οι ερευνητές στην Ινδία το βρήκαν αυτό συστατικά σε βασιλικό (Ocimum basilicum) είναι τοξικά για τα αυγά των κουνουπιών.

Σε σύνδεση είναι πολλές λίστες φυτών που απωθούν τα κουνούπια (στην πραγματικότητα είναι σχεδόν η ίδια λίστα, επαναλαμβανόμενη σε πολλούς ιστότοπους). Αλλά τα άρθρα είναι ως επί το πλείστον προσανατολισμένα στη διατήρηση των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων χωρίς δάγκωμα. Τα κουνούπια θα απαλλαγούν από έντονες μυρωδιές όπως κανέλα, λεβάντα, μέντα και θυμάρι. Έτσι, η επικρατούσα σοφία είναι να συνθλίψετε φύλλα ή λουλούδια και να εφαρμόσετε απευθείας σε δέρμα. Η διατήρηση του νερού ενός δοχείου κήπου χωρίς σφάλματα έχει τις δικές του σκέψεις.

Φυτό τροφίμων v Διακοσμητικό φυτό

Ενδέχεται να συναντήσετε σχόλια σε ερωτήσεις και απαντήσεις προϊόντων όπου οι άνθρωποι αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν πράγματα όπως Mosquito Dunks® στη λιμνούλα τους χωρίς καμία κακή επίδραση στο φυτό. Στην πραγματικότητα, πολλά αντικουνουπικά προϊόντα λένε ότι είναι ασφαλή για χρήση γύρω από παιδιά και κατοικίδια.

Mosquito Dunks® περιέχω φυσικώς απαντώμενος Βάκιλλος thuringiensis υποείδος Ισραηλίτης. Η μάρκα των dunks Summit ήταν εγκεκριμένο από το Εθνικό Βιολογικό Πρόγραμμα για χρήση με βιολογικά φυτά.

Αυτό σημαίνει ότι τα dunk είναι ασφαλή για χρήση σε τρόφιμα;

Πιθανώς όχι. Το NOP, που διευθύνεται από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), ρυθμίζει τη διαδικασία βιολογικής καλλιέργειας. Δεν αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, έτσι μπορεί να είναι ο συνετός φυσικά για να αφήσετε τα βουτά για μη τροφικά υδάτινα σώματα.

Θα μπορούσατε πάντα να εφαρμόσετε ένα απωθητικό όπως Κουνουπιέρα πέλλετ γύρω από το εξωτερικό της θήκης νερού. Περιέχει τα αιθέρια έλαια πολλών από τα φυτά που αναφέρονται παραπάνω, μαζί με βαριά χτυπήματα (μυριστικά;) όπως η σιτρονέλλα, ο κέδρος, το γεράνι και το σκόρδο. Πασπαλίστε γύρω από πισίνες, στρατόπεδα ή οποιοδήποτε άλλο ouπόρτα χώρο για την αποθάρρυνση των κουνουπιών.

Επιλέγοντας τις τσάντες

Ενώ ορισμένοι κηπουροί θα χρησιμοποιούν χαρούμενα υφασμάτινες σακούλες από οποιαδήποτε πηγή, οι πιο προσεκτικοί αγοραστές θα εξετάσουν το υλικό και την κατασκευή. Όπως με κάθε τύπο κηπουρικής κοντέινερ, σκεφτείτε μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:

 • Αντιμετωπίζεται η σακούλα με φόρμουλα κατά των λεκέδων ή υδατοαπωθητικό;
 • Είναι βαμμένη η τσάντα με χρώματα ή μελάνια φιλικά προς τα τρόφιμα;
 • Τι περιείχαν οι (ανακατασκευασμένες) σακούλες;
 • Ποια ακριβώς είναι τα ανακυκλωμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτής της τσάντας?
 • Είμαι Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αποστειρώσω τη σακούλα αρκετά ώστε να τη χρησιμοποιήσω με τα τρόφιμα;

Φροντίδα των τσαντών

Θα θέλετε να αδειάζετε τακτικά τις σακούλες για να φρεσκάρετε το χώμα και να επιθεωρείτε τη σακούλα για μούχλα, ακάρεα και φθορά. Με την κατάλληλη φροντίδα, θα πρέπει να σας οδηγήσουν σε πολλά χρόνια συγκομιδής.

Μεταξύ της χρήσης, θα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά. Ένας ιστότοπος κηπουρικής πρότεινε να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά πριν πετάξετε τις σακούλες σε μηχανήματα σε ένα πλυντήριο, εάν έχετε περισσότερες από μία ή δύο να πλύνετε. Η πιθανότητα να βλάψει έναν δημόσιο πόρο δεν ακούγεται ωραία. Σε μένα. Κάντε την άσκησή σας, αποστειρώστε και πλύνετε τις τσάντες σας με το χέρι. Ή χρησιμοποιήστε το δικό σας πλυντήριο.

Μεγαλώνοντας σε υφασμάτινη τσάντα

 1. Επιλέξτε μια τοποθεσία – θα είναι στο έδαφος, σε κοντέινερ, αναρτημένη ή σε βάση;
 2. Τοποθετήστε χώμα στη σακούλα.
 3. Προσθέστε φυτό ή σπόρους.
 4. Νερό.
 5. Ταίζω.
 6. Οθόνη.
 7. Συγκομιδή.

Ένας προσγειωμένος (υπερυψωμένος) κήπος

Η χρήση υφασμάτινων σακουλών προσφέρει ευκολία στην κηπουρική, προστατεύοντας την πλάτη και τα γόνατά σας από το σκάψιμο και το μυστήριο με μεγάλα οικόπεδα. Προσφέρουν ένα εύκολο πέρασμα εάν τυχαίνει να αλλάξετε γνώμη σχετικά με το πού θέλετε να βρίσκεται ο κήπος σας. Με παραδοσιακό κήπο, δεν μπορείς αμόρφωτος μέχρι το έδαφος (ναι, ξέρω ότι δεν είναι αληθινή λέξη).

Μεταφέρετε τον κήπο σας για το χειμώνα και πίσω για την άνοιξη. Υπερυψωμένος κήπος, κήπος με κοντέινερ, κάθετος κήπος – οι υφασμάτινες σακούλες καλλιέργειας θα βελτιώσουν όποιον κήπο επιλέξετε να μεγαλώσετε. Είστε λάτρης της υφασμάτινης τσάντας; Ίσως στο εγγύς μέλλον;

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της.