Μετατρέψτε το γκαζόν σας σε βιολογικό με 6 εύκολα βήματα

Μετατρέψτε το γκαζόν σας σε βιολογικό με 6 εύκολα βήματα

Dezember 8, 2022 0 Von admin
(Τελευταία ενημέρωση στις: 18 Νοεμβρίου 2019)

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

οργανικό γκαζόν

Στο Try Backyard Farming, συζητάμε τακτικά, σε βάθος, τρόπους διατήρησης της αστικής και προαστιακής ιδιοκτησίας σας χρησιμοποιώντας τεχνικές permaculture που λειτουργούν μαζί με τη φύση, αντί να προσπαθούμε να την πολεμήσουμε.

Και πολλά από αυτά που συζητάμε είναι η μετατροπή αχρησιμοποίητων τμημάτων γκαζόν και βαρετών τοπίων σε καταπράσινες περιοχές ικανές να καλλιεργήσουν τόνους βιολογικών τροφίμων και φαρμάκων υψηλής ποιότητας.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ΑΓΑΠΟΥΜΕ και το γκαζόν.

Το κλειδί είναι να ορίσετε και να σχεδιάσετε μια περιοχή για κάθε πράγμα που θέλετε να κάνετε στην ιδιοκτησία σας, και για πολλούς από εμάς, το γκαζόν είναι ένα μεγάλο στοιχείο για την απόλαυση της μπροστινής και πίσω αυλής μας.

Ας το παραδεχτούμε, πολλοί από εμάς έχουμε γίνει σκλάβοι των εκτεταμένων γκαζόν μας που φαινομενικά απαιτούν ατελείωτο κούρεμα, έλεγχο ζιζανίων και λίπασμα, και έτσι βρίσκουμε πάρα πολύ από τον πολύτιμο χρόνο μας το βράδυ και το Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στη φροντίδα του γκαζόν.

Έτσι, η σκέψη της διατήρησης ενός αποκλειστικά βιολογικού γκαζόν πάνω από αυτό ακούγεται σαν εφιάλτης.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ακολουθώντας αυτά τα 6 εύκολα βήματα, η διατήρηση ενός οργανικού χλοοτάπητα είναι στην πραγματικότητα πολύ ευκολότερο και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Τα πλεονεκτήματα ενός αποκλειστικά βιολογικού γκαζόν

Ας το παραδεχτούμε, κανείς θέλει να ψεκάσουμε ή να απλώσουμε χημικά στους χλοοτάπητες μας όπου παίζουν τα παιδιά και τα κατοικίδιά μας. Αλλά λανθασμένα πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο κακό να διατηρείς ένα όμορφο γκαζόν.

Εάν επρόκειτο να περιγράψω μια ευκολότερη και φθηνότερη αγωγή γκαζόν από αυτήν που έχετε σήμερα και υποσχεθώ ότι θα φαινόταν εξίσου όμορφο ή πιο όμορφο από το γκαζόν που έχετε σήμερα, θα το δοκιμάζατε;

Φυσικά και θα το έκανες. Ας το πάμε λοιπόν.

γκαζόν από κοντά

Κλειδιά για τη βιολογική φροντίδα του γκαζόν

Βήμα 1: Κόψτε σωστά

Εάν δεν κάνατε τίποτα άλλο από το να κόψετε σωστά, θα μπορούσατε να πετύχετε ένα όμορφο οργανικό γκαζόν. Θα μπορούσατε τεχνικά να παραλείψετε τα υπόλοιπα βήματα, αλλά είναι στη θέση τους για να σας εξοικονομήσουν ακόμη περισσότερο χρόνο και χρήμα και να σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε το ωραιότερο γκαζόν στη γειτονιά σας.

Σωστές συμβουλές κοπής:

Κόψτε ψηλά. Εμπιστεύσου με σε αυτό. Το χλοοκοπτικό σας πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 3 έως 3,5 ίντσες από το έδαφος.

Έχετε ένα πολύ υψηλής ποιότητας, ακριβείας, το καλύτερο στην κατηγορία του χλοοκοπτικό. Η προτιμώμενη μάρκα μας είναι η Cub Cadet. Πλήρης αποκάλυψη: Είμαι πληρωμένος πρεσβευτής της μάρκας Cub Cadet γιατί η ιστορική κιτρινόμαυρη μηχανή δεν απογοητεύει.

Οι άνθρωποι στο Cub Cadet είναι φρικιασμένοι από το turf και έχουν σχεδιάσει τόσα πολλά διακριτικά κόλπα στα προϊόντα τους, που είναι εντυπωσιακό. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία σάπιαστρας στο χλοοκοπτικό για να τεμαχίσετε τα αποκόμματα του γρασιδιού και να τα ξαναμοιράσετε στο γκαζόν.

Όλα τα χλοοκοπτικά Cub Cadet το κάνουν αυτό. Αυτή είναι η κύρια πηγή λιπάσματός σας και βοηθά επίσης στη διατήρηση της υγρασίας.

Να έχετε μια κοφτερή λεπίδα. Μια ελαφριά γρήγορη κοπή ακριβείας στη λεπίδα του γρασιδιού είναι αυτό που της δίνει την επιθυμητή όψη και αίσθηση, και επίσης αποτρέπει την εισχώρηση αρρώστων.

Δεν θα κλάδευες μια μηλιά με ένα θαμπό τσεκούρι. Σκεφτείτε πώς ο στυλίστας σας κόβει τα μαλλιά…τα σηκώνουν και τα κόβουν γρήγορα με πολύ κοφτερό ψαλίδι. Αυτό κάνει ένα χλοοκοπτικό ακριβείας.

Βήμα 2: Κουρείτε συχνά

Ποτέ δεν θέλετε να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου κόβετε περισσότερο από το ένα τρίτο της λεπίδας του γρασιδιού. Έτσι, όταν το γκαζόν φτάσει σε 4 ίντσες, πρέπει να κουρέψετε ξανά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να έχετε ένα πολύ υψηλής ποιότητας χλοοκοπτικό που είναι διασκεδαστικό στη χρήση και που είστε περήφανοι που το κατέχετε.

Το Cub cadet προσφέρει μια σειρά από μηχανήματα σχεδιασμένα για διαφορετικές αυλές και προσωπικότητες. Το αγαπημένο μου είναι στην πραγματικότητα το SC300E που διαθέτει σύστημα κίνησης «MySpeed» στους μπροστινούς τροχούς. Δείτε το παρακάτω βίντεο με τη λειτουργία αυτής της μικρής ομορφιάς.

Η λαβή MySpeed ​​είναι τόσο δροσερή επειδή το χλοοκοπτικό πηγαίνει τόσο γρήγορα όσο περπατάτε. Εάν περπατάτε πιο γρήγορα, το χλοοκοπτικό πηγαίνει πιο γρήγορα και εάν επιβραδύνετε, επιβραδύνει. Δεν χρειάζεται προσαρμογή.

Ο έλεγχος ταχύτητας είναι ενσωματωμένος στο τιμόνι. Προσωπικά, μου αρέσει να ασκούμαι λίγο. Έρχεται με ηλεκτρική εκκίνηση, αν και ορισμένα μοντέλα προσφέρουν εκκίνηση με ένα τράβηγμα. Για 349 $ δεν είναι πολύ καλό για τον ιδιοκτήτη σπιτιού με μικρή έως μεσαία αυλή.

Ή πήγαινε μεγάλο και πάρε το SC700E τετρακίνηση περπατήστε πίσω (ναι, με κίνηση στους 4 τροχούς, και μπορείτε να συνδέσετε τα τρένα με κίνηση στους μπροστινούς και τους πραγματικούς τροχούς ξεχωριστά ή με όποιον συνδυασμό θέλετε!).

Είναι μόνο $499! Είναι ο καλύτερος οικιακός περίπατος πίσω από το χλοοκοπτικό που έχω δει ποτέ (διαβάστε: lawn nerd).

Η Catherine λατρεύει τις χορτοκοπτικές μηχανές Cub Cadet Riding
Ο Τζόναθαν προτιμά τη μηδενική στροφή, μωρό μου!

Φυσικά για μεγαλύτερες αυλές ή διαφορετικές προσωπικότητες, προσφέρουν και εξαίσια μηχανές ιππασίας που σας επιτρέπουν να φτάσετε κυριολεκτικά κάτω από το κατάστρωμα και να τραβήξετε έξω τη λεπίδα για να την ακονίσετε.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε δροσερά εξαρτήματα, όπως καροτσάκια με δυνατότητα έλξης και εκχιονιστικά μηχανήματα. Έχουν επίσης ένα συναρπαστικό χορτοκοπτικό μηδενικής στροφής στο τιμόνι με μαξιλαράκι! Αυτά τα μεγαλύτερα χλοοκοπτικά διαθέτουν Bluetooth!

Ρομποτικό χορτοκοπτικό Cub Cadet

Και αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις λίγο παραπάνω, μπορείς να αποκτήσεις το πιο ωραίο πράγμα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. ο Ρομποτικό χλοοκοπτικό XR3. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο και αν δεν σας τρέχουν τα σάλια, κάτι πρέπει να μην πάει καλά.

Τέλος πάντων…μέχρι στιγμής μπορεί να ακούγεται ότι το βιολογικό γκαζόν δεν είναι φθηνότερο ή ευκολότερο όπως υποσχέθηκε, αφού πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας χλοοκοπτικό και πιθανότατα θα πρέπει να κουρεύουμε πιο συχνά. Συνέχισε να διαβάζεις…

Βήμα 3: Σταματήστε το βοτάνισμα, τη λίπανση, το πότισμα και την εφαρμογή ελέγχου παρασίτων

Δεν θα χρειαστείτε διανομέα, ψεκαστήρες, weed&feed, bug killer κ.λπ. Συγχαρητήρια.

Όσον αφορά το πότισμα, το υγιές ψηλό οργανικό γρασίδι στέλνει ρίζες βαθιά στο έδαφος, το οποίο λόγω της πρακτικής σας στο σάπιασμα γίνεται όλο και πιο γόνιμο χρόνο με το χρόνο.

Έχουμε ένα άρθρο για τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους σας, αλλά το σάπια φύλλα είναι το κλειδί. Το επίστρωμα συγκρατεί το νερό.

Ξηρές περιόδους, όταν δεν βρέχει για μια ή δύο εβδομάδες, ενθαρρύνουν τα οργανικά φυτά χόρτου να στείλουν τις ρίζες τους ακόμα πιο βαθιά. Ας το να συμβεί.

Όσο για τα ζιζάνια, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε περιβάλλον με ψηλό γρασίδι. Σιγά σιγά θα πεθάνουν. Ζιζάνια σαν γρασίδι με τριχωτό. Τα ζιζάνια αρέσουν οι χλοοτάπητες που εξαρτώνται από χημικά.

Όσο για τα παράσιτα, αφήστε τα να κάνουν τη δουλειά τους. Η φύση έχει έναν τρόπο να αντισταθμίζει τα πράγματα. Τα πουλιά τρώνε ζωύφια, κλπ. Αυτός είναι ένοικος της περμακουλτούρας. Μόνο όταν μπείτε μέσα και προσπαθήσετε να «περάσετε τον κήπο» τα πράγματα ξεφεύγουν από παράσιτα, ζωύφια κ.λπ.

Βήμα 4: Ποτέ μην φεύγει ξανά

Όλο αυτό το φθινόπωρο έχει τελειώσει. Κόψτε τα φύλλα σας στο γρασίδι με τη λειτουργία σάπιαστρωσης του χλοοκοπτικού σας υψηλής ποιότητας. Περισσότερο λίπασμα.

Έχουμε ένα ολόκληρο άρθρο για αυτό, οπότε θα σταματήσω εκεί, αλλά η τσουγκράνα έχει τελειώσει.

Βήμα 5: Απολαύστε το γκαζόν σας

Μην ανησυχείτε όταν οι φίλοι θέλουν να βγάλουν τα παπούτσια και τις κάλτσες τους και να παίξουν στο γκαζόν σας. Απολαύστε το γνωρίζοντας ότι είναι 100% βιολογικό. Διέδωσέ το.

Βήμα 6: Δεν υπάρχει Βήμα 6

Αλλά υπάρχουν επιπλέον συμβουλές και κόλπα, αν θέλετε να πάτε πάνω και πέρα. Τα φυτά όπως το γρασίδι αγαπούν το φυσικό λίπασμα. Αγοράστε ή αποκτήστε δωρεάν λίγο μουχλιασμένο σανό από έναν αγρότη και απλώστε το στο γρασίδι και κουρέψτε το με το υψηλής ποιότητας χλοοκοπτικό σας. Θα εκπλαγείτε.

Ντύστε το γκαζόν με κομπόστ ή κομποστοποιημένη κοπριά. Κουρέψτε το. Δείτε τα άρθρα μας για το κομπόστ.

Αποφύγετε τη συμπίεση του εδάφους. Οι παππούδες μου έκαναν πάρτι και επέτρεπαν στους ανθρώπους να παρκάρουν στο γκαζόν. Ίσως μην το κάνεις αυτό. Θα πρέπει να μπορείτε να μπείτε στο γκαζόν και να κολλήσετε εύκολα ένα πιρούνι σε αυτό.

Εάν δεν μπορείτε, τότε ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να συνεχίσετε να ακολουθείτε αυτά τα βήματα και το γκαζόν σας θα έρθει γύρω. Καλύψτε και κόψτε ψηλά, και μην το ιδρώνετε. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο αν το βρήκατε χρήσιμο και μας αρέσουν τα σχόλιά σας!

Δείτε αυτά τα βίντεο από την επίσκεψή μας στα κεντρικά γραφεία Cub Cadet στο Valley City του Οχάιο.

Αυτή είναι μια χορηγούμενη ανάρτηση που γράφτηκε από εμένα για λογαριασμό του Cub Cadet. Οι απόψεις και το κείμενο είναι όλα δικά μου.

Ευχαριστούμε που διαβάσατε και μοιραστείτε αυτό το άρθρο αν το βρήκατε χρήσιμο.

CubCadet.com?utm_source=trybackyard&utm_medium=social&utm_campaign=influencerevent

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της.