Ο μουσικός Noah Sims από το Σικάγο λέει ότι το 2023 θα είναι η πιο δραστήρια χρονιά του

Ο μουσικός Noah Sims από το Σικάγο λέει ότι το 2023 θα είναι η πιο δραστήρια χρονιά του

Januar 26, 2023 0 Von admin

Αφού πήρε λίγο χρόνο από τις νέες κυκλοφορίες, ο καλλιτέχνης και παραγωγός Noah Sims με έδρα το Σικάγο επέστρεψε στη μουσική σκηνή στις αρχές του 2023 με το νέο του σινγκλ «Casablanca» — και υπόσχεται στους ακροατές να έρθουν περισσότερα μέσα στη χρονιά.

Noah Sims από Εσείς παιδιάευγενική προσφορά του καλλιτέχνη.

Ξεκινώντας αρχικά ως ντράμερ, ο Noah Sims ήταν ενεργός στη μουσική σκηνή του Σικάγο από τα χρόνια του γυμνασίου του. Έχει συνεργαστεί με πολλούς συναδέλφους μουσικούς με έδρα το Σικάγο τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως παραγωγός, συμπεριλαμβανομένων των Ajani Jones, Supa Bwe, ΤιμήEbony Loren και Taylor Bennett.

Αν και το προηγούμενο έργο του Sims έπεσε το 2021, επιστρέφει με την τελευταία του κυκλοφορία «Casablanca», στην οποία συμμετέχει ο Ολλανδός καλλιτέχνης Sebastian Kamae. Ο ευφωνικός ήχος του Sims αναδεικνύεται όμορφα από την παραγωγή του και του Kamae στο τραγούδι (το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα αναπαραγωγής „In Rotation“ του Vocalo τον Ιανουάριο).

Από τότε που αγγίξαμε για τελευταία φορά τη βάση με τον Sims το 2021, είναι απασχολημένος με τη δουλειά του σε νέα μουσική, πειραματίζεται με τον ήχο του, αγγίζοντας τα πιο πρόσφατα βιντεοπαιχνίδια και πολλά άλλα.


Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από την τελευταία φορά που ακούσαμε νέα σας. Με τι ασχολείστε από τότε που το single σας „Far Away“ προστέθηκε στη λίστα αναπαραγωγής „In Rotation“ το 2021;

Έχω περάσει πολύ χρόνο στο στούντιο από τότε που βγήκε το “Far Away”. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχω επικεντρωθεί στο να εξερευνήσω διαφορετικές κατευθύνσεις με τη μουσική και να πειραματιστώ πραγματικά με νέους ήχους. Το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που είχα την ευκαιρία να φέρω μουσικούς στούντιο και συνεργαστήκαμε πιο οργανικά για να δημιουργήσουμε τραγούδια από την αρχή, κάτι που ήταν μια συναρπαστική και ικανοποιητική εμπειρία.

Έχει επίσης περάσει περίπου ένας χρόνος από την τελευταία φορά που κυκλοφόρησες ένα σινγκλ. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν κάνατε; [and release] πολλή μουσική το 2022;

Έχω επικεντρωθεί πολύ στο να κάνω μουσική και πρέπει να δώσω την ίδια ενέργεια για να την κυκλοφορήσω. Ήμουν επίσης αρκετά πιασμένος με ένα απαιτητικό μεροκάματο, το οποίο κατέληξα να εγκαταλείψω το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Υπήρχε πάντα μια μεγάλη περίοδος για μένα ανάμεσα στο να τελειώσω ένα τραγούδι και να το ακούσουν όλοι, και ο στόχος μου το 2023 είναι να αρχίσω να γεφυρώνω αυτό το χάσμα και να βγάζω τη μουσική πιο γρήγορα.

Τι ενέπνευσε το νέο σου single “Casablanca”;

Στην πραγματικότητα έγραψα την «Καζαμπλάνκα» στα τέλη του 2019 και το δούλευα μέχρι την έναρξη της πανδημίας. Μόλις είχα μετακομίσει στο πρώτο μου διαμέρισμα μετά το κολέγιο τον Σεπτέμβριο, και ξεκίνησα το beat ένα βράδυ, ενώ είχαμε πολλούς ανθρώπους, κόβοντας μια θηλιά κιθάρας και βάζοντας ένα μοτίβο τεσσάρων στο πάτωμα ενώ όλοι ήταν στο δωμάτιο μαζί. Αυτό το περιβάλλον ήταν η έμπνευση. Ο πρώτος στίχος ήρθε γρήγορα — τον έγραψα κατά τη διάρκεια εκείνου του πάρτι στο σπίτι μας ενώ καθόμουν σε μια γωνιά του δωματίου και κατά κάποιο τρόπο ένιωσα κινηματογραφικό. Μου πήρε μερικές εβδομάδες για να τελειώσω τον δεύτερο στίχο, ένιωσα κολλημένος στο τραγούδι μέχρι που ο Sebastian Kamae επισκεπτόταν το Σικάγο. Οι συνεισφορές του μου το έφεραν ξανά στη ζωή. Αφού έπαιξα με μερικές διαφορετικές ιδέες στιχουργικά, τελείωσα τη συγγραφή του τραγουδιού σε ένα ταξίδι στη Χαβάη και ηχογράφησε λίγο μετά την επιστροφή μου στο Σικάγο.

Πώς ήταν να δουλεύεις με έναν διεθνή καλλιτέχνη όπως ο Sebastian Kamae;

Η συνεργασία με τον Σεμπάστιαν είναι πάντα μια εξαιρετική εμπειρία. Είναι ένα πολύ ευγενικό και ταπεινό άτομο, που ξέρει πραγματικά πώς να κάνει το στούντιο μια άνετη και παραγωγική εμπειρία. Εν τω μεταξύ, είναι απόλυτος επαγγελματίας όσον αφορά την προσέγγισή του τόσο στη δημιουργική όσο και στην επιχειρηματική πλευρά της μουσικής, και έχω μάθει πολλά από αυτόν. Γνωριζόμαστε για περίπου τεσσεράμισι χρόνια, πρώτη φορά συστηθήκαμε όταν έκανε πρακτική στο Soundscape Studios [in Chicago] μέσω ενός προγράμματος που διευκολύνει το πανεπιστήμιό του στην Ολλανδία.

Με ποιους νέους καλλιτέχνες έχετε συνεργαστεί; Σε ποια νέα έργα έχετε δουλέψει;

Το άτομο με το οποίο έχω συνεργαστεί πιο στενά είναι ένας μουσικός που ονομάζεται Aidan Epstein. Πρώτα δουλέψαμε μαζί στα τραγούδια μου „Vacation“ [a Vocalo In Rotation pick in April 2020] και το „Shadow Man“, και τον πλησίασα τον Οκτώβριο του 2021 σε ένα γύρισμα βίντεο για να δουλέψουμε μαζί σε ένα πλήρες έργο.

Κάναμε εβδομαδιαίες συνεδρίες από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022, κάναμε μια παύση καθώς ο Aidan περιόδευε όλο το καλοκαίρι. Είχαμε μια σειρά από συνεδρίες παρακολούθησης από τότε για να ολοκληρώσουμε τα τραγούδια που ξεκινήσαμε.

Όσον αφορά τους παραγωγούς, συνέχισα να δουλεύω με τον Ethan Deetz σε μεγάλο βαθμό, καθώς και να συμμετέχω σε κάποιες συνεδρίες με τον Core Rex. Συμμετείχα σε ένα άλλο τραγούδι με τον Ajani Jones που ονομάζεται „Hey Yah“ τον Ιούλιο του 2022.

Φωτογραφία από Εσείς παιδιάευγενική προσφορά του Noah Sims.

Έχετε έναν ή δύο αγαπημένους καλλιτέχνες για τους οποίους έχετε κάνει παραγωγή;

Ο Qari ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους για παραγωγή. Τα τελευταία 10 χρόνια έχω κάνει πολλά τραγούδια μαζί του, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού πρόσφατα, και πάντα μου άρεσε η εξέλιξη τους. Μου αρέσει επίσης να δουλεύω με τον Ajani Jones, ο οποίος είναι στενός φίλος και ένας πολύ ταλαντούχος και ευέλικτος καλλιτέχνης. Ένας άλλος καλλιτέχνης με τον οποίο δεν έχω δουλέψει πολύ συχνά αλλά μου άρεσε να κάνω παραγωγή είναι ο Ebony Loren. Μοιραζόμαστε μια μάνατζερ και είχαμε κάποιες συνεδρίες πέρυσι, έχει υπέροχη φωνή.

Έχω επίσης συμμετάσχει στο επερχόμενο project του Hoofy Baby, μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μουσική με μερικούς από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες στην πόλη. Δεν είμαι σίγουρος πόσα μου επιτρέπεται να πω για τους άλλους καλλιτέχνες χωρίς να κάνω check-in μαζί του, αλλά αυτά τα τραγούδια είναι ακόμα μερικές από τις αγαπημένες μου συνεργασίες.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η Ebony Loren ξεπερνά το „Phone Static“

Ποιο προτιμάτε περισσότερο τώρα, την παραγωγή ή την ηχογράφηση;

Σε αυτό το σημείο, προτιμώ πολύ τη διαδικασία της ηχογράφησης. Αυτή η χρονιά που πέρασε είναι από τις λιγότερο δραστήριες που υπήρξα τόσο αυστηρά παραγωγός, αλλά με αυτά τα λόγια, μου αρέσει να έχω την ικανότητα να παρέμβω και να βοηθήσω να καθοδηγήσω τον ρυθμό κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Πώς μοιάζει η δημιουργική σας διαδικασία; Τι έρχεται πρώτο, η σύνθεση τραγουδιών, τα όργανα ή οι ιδέες παραγωγής; Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος της διαδικασίας σας;

Διαφέρει με όποιον συνεργάζομαι και με το ίδιο το τραγούδι, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να δοκιμάζω διαφορετικές προσεγγίσεις για να διατηρώ τα πράγματα φρέσκα. Είχα μερικά τραγούδια όπου ήρθα στο Aidan με την αρχή μιας ιδέας όπως ένα δείγμα κομματιού ή ένα απλό drum loop και να το παρακολουθήσω να μετατρέπεται σε ένα εντελώς νέο τραγούδι με μουσικούς να γράφουν και να ηχογραφούν γύρω από αυτό. Έχω κάνει το ίδιο πράγμα με τον Ethan Deetz σε τραγούδια που μπορεί να ηχογραφηθούν και να διασκευαστούν, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιο επιπλέον χυμό – έχουμε ονομάσει αυτή τη διαδικασία „Ethanizing“. Μερικές φορές μπαίνω σε συνεδρίες με έναν στίχο acapella ηχογραφημένο σε ένα φωνητικό σημείωμα που έγραψα χωρίς beat και το έκανα με άλλους παραγωγούς. Είχαμε επίσης συνεδρίες όπου γράφω ενώ ένας παραγωγός κάνει το ρυθμό και φτιάχνουμε ένα τραγούδι σε μια νύχτα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ NOAH SIMS ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

Με τι άλλο ασχολείστε αυτή τη στιγμή;

Κάνω μερικές συνεδρίες την εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε το 2023 και απολαμβάνω πραγματικά τα αποτελέσματα. Πάντα νιώθω καλύτερα όταν κάνω μουσική και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει ποτέ.

Ένα από τα τραγούδια σας, το „Theatrics“, ολοκληρώθηκε στο ενημερωμένο soundtrack βιντεοπαιχνιδιών NBA 2K21. Υπάρχουν νέα βιντεοπαιχνίδια που παίζετε;

Τελικά πήρα ένα PS5 που ήταν Έτσι έχει καθυστερήσει πολύ! Επέστρεψα στο “Cyberpunk 2077” αφού διόρθωσαν μερικά από τα σφάλματα από την αρχική κυκλοφορία. Έχω επίσης εμπλακεί στο «FIFA 2023» από το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς και στο «God of War Ragnaöok». Έπρεπε επίσης να αρπάξω το „NBA 2K21“ για να μπορέσω επιτέλους να ακούσω [2019 single] „Theatrics“ στο πραγματικό παιχνίδι — ήταν μόνο στην έκδοση PS5.

Μπορούμε να περιμένουμε ένα έργο από εσάς σύντομα; Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε περισσότερα σινγκλ ή να κάνετε περισσότερα σόου το 2023;

Ανυπομονώ να κυκλοφορήσω το πρώτο μου έργο φέτος, λέγεται Δενδρόκηπος. Το έργο έχει κατακτηθεί και είναι έτοιμο να ξεκινήσει, επομένως ολοκληρώνουμε μερικές πτυχές της κυκλοφορίας και προσπαθούμε να το κάνουμε μέχρι την άνοιξη. Είναι μερικά από τα αγαπημένα μου τραγούδια που έκανα κατά τη διάρκεια της ζωής μου στην Orchard Street από το 2019 έως το 2021, καθώς και μερικά τραγούδια που έκανα μετά το 2022, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από εκείνη την εποχή στην Orchard Street.

Για να συνεχίσουμε αυτό, ο Aidan και εγώ είμαστε στη διαδικασία μίξης και mastering τραγουδιών που δουλέψαμε κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας το 2022. Μεταξύ αυτών των δίσκων και των τραγουδιών που δούλεψα με τον Hoofy, το 2023 θα είναι η πιο δραστήρια χρονιά μου.


Ακολουθήστε τον Noah Sims Κελάδημα και Ίνσταγκραμκαι μεταδώστε τη μουσική του στο Spotify παρακάτω.

Συνέντευξη του Omi Salisbury

Επεξεργάστηκε για λόγους έκτασης και σαφήνειας από τον Morgan Ciocca

Η εισαγωγή γράφτηκε από τους Omi Salisbury και Morgan Ciocca

Περισσότερα από το Vocalo: