Ο ράπερ Smba είναι ένας καλλιτεχνικός Jack of All Trades

Ο ράπερ Smba είναι ένας καλλιτεχνικός Jack of All Trades

Januar 25, 2023 0 Von admin

Ο πρώην καλλιτέχνης Smba με έδρα το Μίσιγκαν, τώρα με έδρα το Σικάγο, γίνεται σοβαρό μέρος της καλλιτεχνικής σκηνής του Σικάγο όχι μόνο με τη μουσική του αλλά και με τις μικρού μήκους ταινίες, το περιοδικό και πολλά άλλα.

Smba by Smba, φωτογραφία ευγενική προσφορά της διεύθυνσης του καλλιτέχνη.

Με καταγωγή από το Μίσιγκαν αλλά τώρα κατοικεί στο Σικάγο, ο Smba έχει εντρυφήσει πλήρως στην καλλιτεχνική σκηνή της πόλης με πολλές μορφές — όχι μόνο φτιάχνοντας μουσική αλλά και ξεκινώντας τη δική τους εταιρεία δημιουργικής ανάπτυξης, την 2DB Co., τη δική τους εκδήλωση, Corner Mag, και σκηνοθεσία ταινιών μικρού μήκους και μουσικών βίντεο για άλλους καλλιτέχνες. Ο Smba πιστώνει μεγάλο μέρος της έμπνευσής τους ως μουσικός στους καλλιτέχνες του Σικάγο, οι οποίοι επηρέασαν το μουσικό τους γούστο όταν ενηλικιώθηκαν και τους εξέπληξαν όταν είδαν τα επιτεύγματα άλλων νέων μουσικών στην πόλη.

«Μπορώ σίγουρα να αποδώσω μεγάλο μέρος της ανάπτυξής μου στο να είμαι απλώς μέρος και να συνεισφέρω σε αυτή τη σκηνή που δημιουργούμε», εξέφρασαν.

Πιο πρόσφατα, ο Smba κυκλοφόρησε ένα σινγκλ με το όνομα „Xo“, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα αναπαραγωγής „Poised to Break Through“ της Vocalo τον Ιανουάριο, την οποία περιγράφουν ως την „περιεκτικότητα με το μεγαλύτερο περιεχόμενο“.

«Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο ποπ τραγούδι», είπε ο Smba. «Αλλά για εμένα και την ομάδα μου, το «Xo» ήταν μια πραγματικά μεγάλη άσκηση στο τι μπορείς να κάνεις με μια κυκλοφορία».

Ο Smba συζήτησε επίσης την επιρροή που είχε το Σικάγο πάνω τους ως καλλιτέχνη, τη δική τους διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, „Smba Radio“ και σκέψεις για το ντεμπούτο τους EP Κλειστοφοβικός δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του.


Από πού είστε στο Σικάγο και τι σημαίνει αυτό για εσάς ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο;

Λοιπόν, γεννήθηκα στο Μίσιγκαν και έζησα εκεί μέχρι τα 15 μου περίπου. Νομίζω ότι αυτό σημαίνει απλώς ότι έχω συνηθίσει και αποδέχομαι την αλλαγή. Έχω μετακινηθεί πολύ στη ζωή μου και, προφανώς, οπουδήποτε ζω με επηρεάζει ως άνθρωπο, αλλά νομίζω… και ίσως είναι επειδή είμαι μωρό στο Διαδίκτυο και έχω πολλούς απομακρυσμένους φίλους, αλλά νομίζω τι με επηρέασε περισσότερο από το μέρος από το πού κατάγομαι ή το μέρος που έχω ζήσει είναι οι άνθρωποι που έχω συναντήσει μεγαλώνοντας. Είμαι ευγνώμων για την κοινότητά μου, αλλά το Μίσιγκαν είναι το πραγματικό μου σπίτι και δεν νιώθω καν σαν στο σπίτι μου όλη την ώρα. Το Σικάγο είναι το νέο μου σπίτι και νιώθω σαν στο σπίτι μου, αλλά δεν είμαι καν από εδώ. Ετσι.

Τι σας ενέπνευσε να ξεκινήσετε τη μουσική;

Η μουσική με ενέπνευσε να ξεκινήσω τη μουσική. Η μουσική είναι απλά η αγάπη της ζωής μου. Έχω μερικές έντονες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία σχετικά με εμένα που σκέφτομαι ότι αυτό θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Ο μπαμπάς μου πήρε δωρεάν εισιτήρια για το Παλάτι, που ήταν η μεγάλη αρένα του Μίσιγκαν. Θυμάμαι ότι είδα τόσες πολλές εκπληκτικές περιοδείες και ευχόμουν να ήμουν εγώ. Θυμάμαι που επέστρεψα από το σχολείο αφού παρακολούθησα μια παράσταση του Justin Bieber στο διαδίκτυο και είπα στη μαμά μου ότι ήθελα να γίνω ερμηνευτής. Μόλις συνειδητοποίησα ότι η μουσική που αγαπούσα φτιάχτηκε από πραγματικούς ανθρώπους, ήθελα να γίνω μουσικός. Άρχισα ουσιαστικά να ηχογραφώ μουσική μετά από ένα μανιοκαταθλιπτικό επεισόδιο που είχα το 2017. Για να αντιμετωπίσω την όλη εμπειρία.

Πώς νιώθετε ότι το Σικάγο έχει επηρεάσει τον ήχο σας, αν όχι;

Το Σικάγο έχει επηρεάσει εμένα και τον ήχο μου με ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τρόπους. Θυμάμαι ότι βρήκα Acid Rap και Επιστροφή από τους νεκρούς 2 πίσω με πλάτη στο γυμνάσιο. Όταν ήμουν ακόμα στο Μίσιγκαν! Επιπλέον, άνθρωποι όπως ο Ye, ο Don C και ο Virgil [Abloh] Άρχισα πραγματικά να επηρεάζει το γούστο μου όταν ήμουν γύρω στα 13, 14.

Όταν ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω τη μουσική γύρω στα 15, είχα μεγάλη επιρροή στο Σικάγο μόνο και μόνο επειδή έδωσα προσοχή, αλλά όταν έφτασα εδώ και πραγματικά είδα παιδιά στην ηλικιακή μου ομάδα να δίνουν σόου και να φτιάχνουν κομψά κομμάτια με επαγγελματικό ήχο, Όπως, ακριβώς μπροστά μου, ήμουν ενθουσιασμένος και εμπνεύστηκα, οπότε πήγα πιο δυνατά. Τα οράματά μου έγιναν πιο φιλόδοξα. Μπορώ σίγουρα να αποδώσω μεγάλο μέρος της ανάπτυξής μου στο να είμαι απλώς μέρος και να συνεισφέρω σε αυτήν τη σκηνή που δημιουργούμε. Ελπίζω ο κόσμος να το θυμάται.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά της διοίκησης του Smba.

Ποιο είναι το νόημα πίσω από το όνομα Smba;

Είναι αστείο, γιατί ήταν κυριολεκτικά απλώς ένα αστείο. Κάποιος είπε, «Μοιάζεις με τον Σίμπα», γιατί προσπαθούσε να με ψήσει. Το σκέφτηκα αστείο και το έκανα το παρατσούκλι μου. Αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι ότι το ταξίδι μου για να ακολουθήσω τα δημιουργικά μου όνειρα και να ανέβω σε αυτό το βουνό της επιτυχίας είναι σαν το δικό μου βασιλιάς των Λιονταριών ταινία. Νομίζω επίσης ότι μοιάζω κάπως με λιοντάρι. Επίσης, έχω μερικές τοποθετήσεις Leo.

Με ποια άλλα πράγματα ασχολείσαι εκτός μουσικής;

Πολλά, στην πραγματικότητα! Θέλετε μια λίστα; Εδώ: Διαχειρίζομαι μια εταιρεία δημιουργικής ανάπτυξης, την 2DB Co., όπου βοηθώ τους καλλιτέχνες να μεταφέρουν τα οράματά τους από μια ιδέα σε ένα καλά συσκευασμένο τελικό προϊόν. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με δύο μουσικούς και έναν σχεδιαστή μόδας μέσω της εταιρείας. Διαχειρίζομαι το δικό μου περιοδικό που ονομάζεται Corner Mag. Έχω μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο Beloved.wtf που ονομάζεται „Smba Radio“. Είμαι σκηνοθέτης, δουλεύω σε μερικές ταινίες μικρού μήκους που θα δείτε φέτος, και σκηνοθέτησα τρία μουσικά βίντεο το 2022. Κάνω εκπαίδευση στο Narcan με την καλή μου φίλη Ladasia Bryant. Παράγω εκδηλώσεις με τον Michael Magitman και τον Sydni Dorsey. Συνεργάζομαι με το The Sing me a story foundation για να φτιάξω τραγούδια για παιδιά στα νοσοκομεία. Πηγαίνω επίσης στο γυμναστήριο όλη την ώρα. Λατρεύω τη φυσική κατάσταση και τους στόχους φυσικής κατάστασης. Μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο, πάντα ξεχνάω κάτι.

Τι ενέπνευσε το Corner Magazine;

Διατήρηση. Μιλάω λίγο για αυτό Γωνία 3, οπότε δεν θα χύσω πολύ γιατί πρέπει να κάνω διαφήμιση. Αλλά. Μαζί με ένα μέρος για να βάλω τις φωτογραφίες μου, ήθελα πολύ να δοκιμάσω και να καταγράψω τη σκηνή του Σικάγο από τη δική μου οπτική γωνία. Θέλω φυσική διατήρηση αυτού που κάνουμε. Υποθέτω ότι αυτή η συνέντευξη είναι τόσο καλή όσο ποτέ για να ανακοινωθεί αυτό: Corner Mag περνάει από κάποιες αλλαγές. Το επόμενο τεύχος θα περιλαμβάνει πέντε [or more] άλλους δημιουργούς εκτός από εμένα, γιατί δεν θα έπρεπε να διατηρώ μόνο εγώ τη σκηνή μας. Επίσης, από εδώ και στο εξής θα κυκλοφορούμε ανά τρίμηνο.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας δημιουργικοί χώροι στο Σικάγο;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση, υπάρχουν Έτσι Πολλοί ναρκωτικοί άνθρωποι κάνουν καταπληκτικούς δημιουργικούς χώρους στο Σικάγο… Νομίζω ότι αυτό είναι μια μικρή γλώσσα στο μάγουλο, αλλά θα πρέπει να πω το στούντιο. Δουλεύω σε αυτόν τον χώρο με τον συμπαραγωγό μου Mickey Wozniak. Είναι το καταφύγιό μου.

Αν έπρεπε να προτείνεις ένα τραγούδι σε κάποιον που προσπαθεί να μπει στη μουσική σου, ποιο θα ήταν και γιατί;

Είτε „Slow Down“ ή „Deep end“, και αυτή η απάντηση δεν είναι μπάτσο γιατί είναι για τον ίδιο λόγο. Έκανα παραγωγή και για τα δύο αυτά τραγούδια ο ίδιος. Αισθάνομαι ότι ένα πραγματικά ενδιαφέρον πράγμα γι ‚αυτούς είναι ότι είναι πολύ προσιτά όπως αυτά τα ποπ τραγούδια, αλλά έχουν επίσης πολύ πυκνούς στίχους και εντυπωσιακές μελωδίες. Δείχνουν πραγματικά την κατανόησή μου για τη διάταξη. Νομίζω ότι αν ξέρετε κάτι για τη μουσική, θα ακούσετε αυτά τα κομμάτια και θα σκεφτείτε, „Ω, υπάρχει κάτι εδώ που πρέπει να εξετάσω.“ Νιώθω ότι ένα από αυτά τα κομμάτια είναι πολύ καλά για να κάνουν τον κόσμο να γίνει φαν του Smba.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το single σας „Xo“ και τι οδήγησε στα remix; Έχετε κάποια αγαπημένη εκδοχή;

Είναι αρκετά αστείο, ήμουν σε πολύ καλή σχέση όταν γράψαμε το „Xo“. Μπεν (Λούκας Λεξ), [WASTED]Ο Ju κι ​​εγώ ήμασταν στο στούντιο δουλεύαμε πάνω στη μουσική. Ήμασταν εκεί όλη μέρα και δεν είχαμε φτιάξει τίποτα, οπότε βγήκαμε έξω για περίπου μια ώρα για να πάρουμε τάκος. Όταν επιστρέψαμε, ο Ben τράβηξε αυτό το βρόχο που ήταν εξαιρετικά τρελό. Άρχισα να δουλεύω με κάποια ντραμς. Ο Μπεν μπήκε στο περίπτερο και γράψαμε το γάντζο ενώ ήταν εκεί μέσα. Πήγα σπίτι και έγραψα τον στίχο μου και γύρισα να τον ηχογραφήσω. Ο Ju έκανε τον στίχο του και τότε. Μετά από αυτό, καθίσαμε πάνω του για σχεδόν ένα χρόνο και μετά αρχίσαμε να το βγάζουμε. Κάπου κάτω από τη γραμμή, το „Xo“ έγινε η πιο βαριά κυκλοφορία μου. Η εκπομπή, τα remix, το μουσικό βίντεο, οι αναρτήσεις στο Instagram. Χαίρομαι που αρέσει στον κόσμο το κομμάτι! Κι εμένα μου αρέσει πολύ. Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο ποπ τραγούδι, αλλά για εμένα και την ομάδα μου, το „Xo“ ήταν μια πραγματικά μεγάλη άσκηση στο τι μπορείς να κάνεις με ένα rollout. Νομίζω ότι μάθαμε πολλά και η επόμενη κυκλοφορία θα πρέπει να είναι πραγματικά καθηλωτική. Α, και η αγαπημένη μου εκδοχή είναι στην πραγματικότητα το „Dagz“ Remix κατά μισό πόντο. Έκανε τα synths καλύτερα από τον Μπεν και εμένα.

Ποιοι είναι μερικοί από τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες με τους οποίους έχετε συνεργαστεί;

WASTEDJU εύκολος, είναι ιδιοφυΐα. Κανόνι Gayun, Atsen, Ben FKA Lucas Lex. Ιδιοφυΐες.

Πλησιάζουμε στη διετή επέτειο του EP σας Κλειστοφοβικός. Πώς αισθάνεσαι γι ‚αυτό?

Όταν ξεκίνησα τη μουσική, δεν ήξερα ότι θα ήμουν ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες που έπεφταν κάθε δύο χρόνια. Λυπάμαι ειλικρινά γι‘ αυτό. Όμως, νιώθω καλά με αυτό. Νιώθω πιο ώριμος. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Νιώθω ότι, ακόμα κι αν είσαι μισητής του Smba, θα συμφωνήσεις ότι αυτό το νέο EP είναι η καλύτερη δουλειά μου και η καλύτερη βιτρίνα του γούστου μου. Είμαι από εκείνους τους καλλιτέχνες που χρειάζονται πολύ χρόνο μεταξύ των δηλώσεων για να ζήσουν και να αναπτυχθούν, και το έχω αποδεχτεί… Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι όλοι οι θαυμαστές μου το έχουν κάνει, χαχα. Χαίρομαι που η τέχνη μου μπορεί να ζει και να μιλά από μόνη της όσο είμαι απασχολημένος μεγαλώνοντας.

Πώς πιστεύετε ότι εξελίχθηκε ο ήχος σας από την κυκλοφορία του EP;

Το γούστο μου έχει εξελιχθεί, αν μη τι άλλο. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω ήχο, σύμφωνα με. Μου αρέσει να πιστεύω ότι είμαι πολύ ήχος. Λατρεύω τη μουσική και έχω ακούσει και μελετήσει πολύ περισσότερη μουσική από τότε που κυκλοφόρησα αυτό το έργο. Έχω αναπτύξει τη σχέση μου με τη μουσική. Έχω αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Έχω δεσμευτεί να κάνω μουσική υψηλότερης ποιότητας, διαχρονική. Παραγωγικά και στιχουργικά έχω γίνει επίσης καλύτερος. Συνεργάζομαι περισσότερο. Πέρασα τόσο πολύ χρόνο σκεφτόμενος τα συναισθήματά μου και αυτή την ιστορία. Τι θέλω και δεν θέλω. Έχω μάθει πραγματικά πολλά για τη σχεδιαστική μου γλώσσα. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το έργο θα αιχμαλωτίσει όχι μόνο τους θαυμαστές μου, αλλά και όποιον ακούει — με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα άλλα πρότζεκτ μου.

Κοιτάζοντας πίσω Κλειστοφοβικόςθα έκανες κάτι διαφορετικό τώρα;

Ίσως να ηχογραφούσα ξανά κάποια από τα φωνητικά μου, αλλά μέχρι εκεί. Μπορούσα να αντέξω τόσο πολύ χρόνο στο στούντιο. Το να το αλλάξω θα ήταν ασέβεια προς αυτήν την εκδοχή μου. Για πολύ καιρό, αναρωτιόμουν γιατί αυτό το EP δεν έγινε δεκτό από τόσους ανθρώπους όσο μερικές από τις άλλες κυκλοφορίες μου. Νομίζω ότι είναι ακριβώς επειδή είναι απλώς μια πολύ εξατομικευμένη εμπειρία. Αυτό το EP είναι το θέμα μου μανιακό επεισόδιο και απώλεια μου αδερφή και χάνει μου πρώτη αγάπη. Είναι σχετικό, αλλά επίσης δεν είναι με πολλούς τρόπους. Οι άνθρωποι που το πήραν, το πήραν όμως. Έλαβα μερικά μηνύματα από παιδιά που μου είπαν πώς χρησιμοποιούν αυτό το EP για άνεση. Ένα παιδί μου είπε ότι χρησιμοποίησε το «What If» για να αντιμετωπίσει τον θάνατο του πατέρα του. Δεν γνωρίζω. Αυτό το έργο έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει και εξέφρασε αυτό που έπρεπε να εκφράσει, ακόμα κι αν το εγώ που υπάρχει τώρα σκέφτεται ποτέ το αντίθετο.

Έχετε κάτι στον ορίζοντα που θα πρέπει να προσέχουν οι ακροατές;

Ναί. Βάζω μουσική φέτος. Ένα νέο έργο και μερικές παραστάσεις…

Φωτογραφία ευγενική προσφορά της διοίκησης του Smba.

Συνεχίστε με τον Smba Κελάδημα και Ίνσταγκραμκαι μεταδώστε τη μουσική τους στο Spotify παρακάτω.

Συνέντευξη από την Omi Salisbury, επιμελημένη για έκταση και σαφήνεια από τον Morgan Ciocca

Η εισαγωγή γράφτηκε από τους Omi Salisbury και Morgan Ciocca

Περισσότερα από το Vocalo: