Πώς να καλλιεργήσετε γλυκό καλαμπόκι στην αυλή σας, ένας οδηγός από το Α έως το Ω

Dezember 8, 2022 0 Von admin
(Τελευταία ενημέρωση στις: 27 Φεβρουαρίου 2019)

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

γλυκό καλαμπόκι που μεγαλώνει σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι σε μια αυλή

Συμβουλές και μέθοδοι καλλιέργειας, φροντίδας και συγκομιδής γλυκού καλαμποκιού

Το γλυκό καλαμπόκι είναι μια ανταποδοτική καλλιέργεια που έρχεται με πολλά οφέλη. Μπορεί να σερβιριστεί ως υγιεινό σνακ, συνοδευτικό με σαλάτα ή να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Αν σας αρέσουν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το καλαμπόκι θα είναι μια τέλεια προσθήκη στον κήπο σας.

Η φύτευση, η ανάπτυξη και η συγκομιδή του καλαμποκιού απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και δέσμευση. Αλλά αν έχετε αποφασίσει να του δώσετε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε πιθανότατα θα απολαύσετε τον δικό σας φρέσκο ​​καλαμπόκι στον κήπο σας την άνοιξη. Σε αυτόν τον οδηγό σας καλύπτουμε από το Α έως το Ω.

Συνήθως, οι ιδιοκτήτες σπιτιού που φιλοδοξούν να καλλιεργήσουν καλλιέργειες μπερδεύονται χωρίς να ξέρουν από πού να ξεκινήσουν, επομένως, παρέχουμε μερικές εύκολες συμβουλές και λεπτομερείς οδηγίες που θα σας καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Προετοιμασία για τις καλλιέργειες

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν ξεκινήσει η καλλιέργεια. Πρώτα και κύρια, θα πρέπει να μάθετε αρκετά για το γλυκό καλαμπόκι για να αποφύγετε προληπτικά τυχόν εμπόδια που μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Το καλαμπόκι είναι πολύ ευαίσθητο στους παγετούς και αν καταλήξετε να φυτέψετε σπόρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή πολύ νωρίς στην περίοδο της άνοιξης, όταν ο παγετός μόλις τελείωσε, το πιθανότερο είναι ότι θα καταστρέψετε τη φυτεία σας.

Τα καλαμπόκια φυτεύονται καλύτερα την άνοιξη, τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού, καθώς είναι πολύ δυσανεκτικά στο κρύο. Ο εποχιακός παγετός ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή που ζείτε. Στη νότια περιοχή, μπορεί να υποχωρήσει γρηγορότερα από αυτόν της βόρειας πλευράς.

Το χώμα σας πρέπει να είναι από πάνω 60 μοίρες γιατί δεν θα μπορέσετε να δημιουργήσετε σπόρους σε ένα κρύο έδαφος. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν πέφτει συνεχώς κάτω από τους 60 βαθμούς (χρησιμοποιώντας ένα μαύρο κάλυμμα γης), καθώς αυτό θα αποδεικνυόταν δύσκολο για τη διατήρηση της ανάπτυξης. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε έναν ξαφνικό παγετό όταν οι σπόροι σας βλασταίνουν υπόγεια, μπορείτε να ρίξετε ένα πλαστικό φύλλο κήπου για να τα κρατήσει ζεστά.

Η περιοχή για καλλιέργεια πρέπει να προετοιμαστεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας καλαμποκιού. Πρέπει να είναι ηλιόλουστο και διαμορφωμένο με τρόπο που να επιτρέπει την επικονίαση του ανέμου.

Δεδομένου ότι το καλαμπόκι επικονιάζεται από τον άνεμο, θα πρέπει να φυτευτεί σε μεγάλα πλέγματα οικοπέδων. Εάν φυτεύετε διαφορετικές ποικιλίες καλαμποκιού, χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα πλέγματα και διαχωρίστε τα, ώστε να μην υπάρχει διασταυρούμενη επικονίαση.

Προσδιορίστε την καλύτερη δυνατή περιοχή στον κήπο σας που αντλεί επαρκώς το φως του ήλιου και δεν διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την υγρασία από άλλα φυτά στο περιβάλλον του. Μπορείτε να τεντώσετε τα όρια γύρω από μια περιοχή τεσσάρων ποδιών επί τέσσερα πόδια.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να θρέψετε το έδαφος με λιπάσματα και φυσικό λίπασμα όπως φύλλα και οργανικές ουσίες. Το κομπόστ παρέχει στο έδαφος θρεπτικά συστατικά και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Καθαρίστε το έδαφος από άλλα φυτά και ζιζάνια ξεριζώνοντάς τα καλά.

Τα ζιζάνια μπορούν να απορροφήσουν νερό από τους σπόρους του καλαμποκιού, με αποτέλεσμα να αφυδατωθούν και να χάσουν θρεπτικά συστατικά. Διατηρήστε ουδέτερο ρΗ 5,8-6,8 και ποτίζει γενναιόδωρα μετά τη φύτευση. Όσο πιο δυνατό και πλούσιο είναι το χώμα σας τόσο μεγαλύτερη και γευστική θα είναι η απόδοση. Αυτή η διαδικασία ωφελεί και τον κήπο ως γενικό φροντίδα του γκαζόν ρουτίνα.

Σπορά των σπόρων

Πριν φυτέψετε τους σπόρους, είναι καλή ιδέα να μουλιάσετε τους σπόρους όλη τη νύχτα σε χλιαρό νερό. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία βλάστησης επιτρέποντας στους σπόρους να απορροφήσουν νερό πριν ενταφιαστούν στο έδαφος.

Φυτέψτε τους σπόρους ευθεία δημιουργώντας τέσσερις σειρές και κάθε σπόρος απέχει περίπου 12 ίντσες ο ένας από τον άλλο. Βάλτε τους σπόρους 1 ½ ίντσα βαθιά στο χώμα και καλύψτε τους με χώμα. Ποτίστε τους σπόρους αμέσως αφού τους φυτέψετε μέχρι το έδαφος να φαίνεται πλούσιο και σκούρο.

Φροντίδα για τις καλλιέργειες

Διατηρήστε πλούσια παροχή νερού στα φυτά και λάβετε μέτρα για να διατηρήσετε την υγρασία σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Το να διατηρούνται οι σπόροι ενυδατωμένοι ανά πάσα στιγμή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους, ειδικά, δεδομένου ότι τα καλαμπόκια έχουν ρίζες που είναι ευαίσθητες στην ξηρασία. οπότε ποτίστε τα όσο χρειάζεται καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

6 εβδομάδες μετά τη διαδικασία βλάστησης θα δείτε φούντες να μεγαλώνουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διατηρείται ο χώρος μεταξύ των σπόρων αραιώνοντας τα φύλλα που έχουν μεγαλώσει. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει επίσης να λιπάνετε ξανά το έδαφος.

Προσέξτε για τυχόν ενδείξεις για κατεστραμμένη ανάπτυξη. Εάν τα φυτά σας έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα αντί για σκούρο πράσινο, τότε λιπάνετε το έδαφος με επαρκή ποσότητα λιπασμάτων.

γλυκό καλαμπόκι στο κοτσάνι σε μια αυλή

Συγκομιδή καλλιεργειών

Όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής, θα προσέξετε για τα ακόλουθα σημάδια:

Ελέγξτε τα αυτιά για ωριμότητα

-Εξετάστε το μετάξι του καλαμποκιού τρεις ημέρες αφότου έχει βγει από τα αυτιά. πρέπει να είναι στεγνό και ανοιχτό καφέ.

Τρυπήστε με το δάχτυλό σας ένα κουκούτσι καλαμποκιού ξεφλουδίζοντας λίγο από το φλοιό για να ελέγξετε την ωρίμανση του. Αν δεν είναι τελείως ώριμο, καλύψτε το ξανά με το φλοιό. Ένας ώριμος πυρήνας θα δείξει μια λευκή κρεμώδη υφή όταν σκάσει.

Τα φλοιά του καλαμποκιού πρέπει να είναι σφιχτά διπλωμένα, πράσινου χρώματος και παχουλά και σταθερά στην υφή, ενώ το μετάξι του καλαμποκιού πρέπει να είναι σκούρο καφέ σε αντίθεση με το κίτρινο.

Είναι σημαντικό να συλλέγετε τα καλαμπόκια σας κατά τη βέλτιστη περίοδο συγκομιδής, επειδή η ζάχαρη μετατρέπεται σε άμυλο γρήγορα αφού το καλαμπόκι γίνει πλήρως ώριμο. Επίσης, το γλυκό καλαμπόκι πρέπει να καταναλωθεί εντός δύο ημερών από τη συγκομιδή για μια πλούσια, γευστική γεύση.

Εάν θέλετε να έχετε φρέσκο ​​απόθεμα καλαμποκιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φυτέψτε κάθε πλέγμα σπόρων καλαμποκιού σε διαστήματα 2 εβδομάδων.

γλυκό καλαμπόκι φρεσκοκομμένο και ψητό έξω

Υπάρχει μια πλούσια ποικιλία από σπόροι καλαμποκιού που μπορείτε να επιλέξετε. Μόλις αρχίσετε να καλλιεργείτε το δικό σας καλαμπόκι, θα είστε ενθουσιασμένοι να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα είδη καλαμποκιού. Κάθε είδος καλαμποκιού έχει διαφορετική μέθοδο παρασκευής και ανάπτυξης. Φυτέψτε τα, λοιπόν, προσεκτικά για να αποδώσετε νόστιμη σοδειά!

Βιογραφικό συγγραφέα: Η Σάρα αγαπούσε την κηπουρική και τη φύση από την παιδική της ηλικία. Της αρέσει να διαβάζει για νέα φυτά και συμβουλές κηπουρικής. Εργάζεται για «YourGreenPal” που σας βοηθά να βρείτε γρήγορα, να προγραμματίσετε και να πληρώσετε για Υπηρεσίες Φροντίδας Χλοοτάπητα.

Ευχαριστούμε που διαβάσατε και μοιραστείτε αυτό το άρθρο αν το βρήκατε χρήσιμο.

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της.