Σας μιλάει το φυτό σας;

Σας μιλάει το φυτό σας;

Dezember 4, 2022 0 Von admin
(Τελευταία ενημέρωση στις: 19 Σεπτεμβρίου 2019)

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

φυτική συζήτηση

Δεν λέω ότι το φυτό σου ψιθυρίζει γλυκό τίποτα στο αυτί καθώς περπατάς δίπλα του. Ενώ τα μωρά φυτών σας μπορεί να μην σας μιλάνε προφορικά, ένα φυτό θα αλλάξει σωματικά στην εμφάνιση όταν δεν είναι χαρούμενο.

Ενώ η καλλιέργεια φυτών στο σπίτι και την αυλή σας μπορεί να είναι χαλαρωτική, μπορεί επίσης να είναι αγχωτικό (ειδικά όταν το φυτό σας δεν είναι χαρούμενο).

Τι σημαίνει, λοιπόν, το φυτό σας που σας μιλάει;

Να είσαι χαρούμενος ή να στεναχωριέμαι, αυτό είναι το ζητούμενο (δείτε τι έκανα εκεί).

Σαίξπηρ

Μερικές φορές, όταν αγοράζετε ένα φυτό, το αγοράζετε απλώς για να το αγοράσετε, μπορεί να οφείλεται στο ότι ΛΑΤΡΕΥΕΙ την εμφάνισή του ή σας αρέσουν οι χρήσεις του. Όταν αγοράζετε ένα φυτό από παρόρμηση, έχετε μόνο μια μικρή ιδέα για το πώς να το φροντίσετε ή καθόλου. Είμαι ένοχος που αγοράζω φυτά μόνο και μόνο επειδή είναι ΤΟΣΟ βρωμερά αξιολάτρευτα που δεν μπορώ να συγκρατηθώ. Μετά φαίνεται σαν να πεθαίνουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα.

Λοιπόν, στην πραγματικότητα δεν πεθαίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, τα φυτά σας δίνουν σημάδια όταν δεν είναι χαρούμενο και αν ξέρετε τι να αναζητήσετε στο φυτό.

Τι ψάχνετε λοιπόν όταν κοιτάτε τα φυτά σας, ποια είναι τα σημάδια που δίνει το φυτό όταν δεν είναι χαρούμενο;

Πώς καταλαβαίνετε ότι το φυτό σας δεν είναι ευχαριστημένο;

Ένα μαραμένο φύλλο, ένα κίτρινο φύλλο, ένα κατσαρό φύλλο, ένα πράσινο φύλλο. τι σημαίνουν αυτά τα σημάδια; Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το φύλλο σου μιλάει σε σένα.

νεκρό φύλλο φυτού

Δεν σου μιλάω προφορικά (μην ανησυχείς δεν είμαι ότι τρελό), αλλά σκεφτείτε τις αλλαγές ως τη νοηματική γλώσσα των φυτών, χωρίς να μιλάνε προφορικά τα φυτά σας λένε/για να σας υποδείξουν ότι είναι χαρούμενα ή αναστατωμένα.

Αν και έχω πολλά φυτά, υπάρχει ένα φυτό που ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ ότι θα είναι πολύ δυνατό και περήφανο αν δεν είναι χαρούμενο.

Το χαριτωμένο ροζ νευρικό μου φυτό (γνωστό και ως Fittonia Albivensis), θα «λιποθυμήσει» δραματικά εάν μείνει πολύ χωρίς νερό. Όταν χωλαίνει, το μόνο που έχω να κάνω είναι να της δώσω ένα καλό νερό, και είναι σωστή σαν βροχή.

Νευρικό φυτό σε γλάστρα

Τι λέτε για ένα κίτρινο φύλλο, τι σημαίνουν; Όταν ένα φύλλο γεράσει, τελικά θα πεθάνει και θα κιτρινίσει. Ωστόσο, ενώ ένα φύλλο που πεθαίνει και αντικαθίσταται από ένα νέο είναι υγιές, ορισμένες περιπτώσεις κιτρινίσματος φύλλων δεν είναι υγιείς. Πολλές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα στα φύλλα, αλλά μην ανησυχείτε γιατί το σκεπτικό πίσω από αυτό το άρθρο είναι να σας βάλει στον σωστό δρόμο για να κατανοήσετε τα φυτά σας.

Το κιτρίνισμα μπορεί να σημαίνει:

Υπερπότισμα / Υποβρύχιο: Ποτίζετε υπερβολικά το φυτό σας; ( ⇐ Είμαι ένοχος γι‘ αυτό, τους αγαπώ πάρα πολύ). Μπορεί το χώμα σας να συγκριθεί με την έρημο Σαχάρα;

Θερμοκρασία: Είναι το εργοστάσιό σας κοντά σε κρύα ρεύματα (όπως ένας αεραγωγός AC) ή μια πόρτα που ανοίγει πολύ σε κρύο καιρό.

Πρόβλημα με θρεπτικά συστατικά: Πάρα πολύ λίπασμα; Κακή ποιότητα εδάφους; Πολύ λίγο λίπασμα;

Φωτισμός: Πολύ φως ή πολύ λίγο φως.

Πώς ξέρετε ποιο πρόβλημα είναι;

Εάν το ποτίζετε υπερβολικά/υποποτίζετε αυτό μπορεί να ελεγχθεί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι μια δακτυλική δοκιμή. Εάν δεν σας πειράζει να λερώσετε τα δάχτυλά σας, κολλήστε το στο χώμα για να δείτε αν είναι υγρό/υγρό. Αν είναι υγρό, πότε είναι η τελευταία φορά που ποτίσατε; Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε, αυτή είναι πιθανώς η αιτία της δυστυχίας του φυτού σας.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε αν δεν θέλετε να μπλοκάρετε συνεχώς το δάχτυλό σας στο χώμα είναι να αγοράσετε ένα μετρητής υγρασίας.

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια ή σκέτα σουβλάκια από μπαμπού.

Βάλτε ένα chopstick στο χώμα και αφήστε το εκεί μέσα για ένα λεπτό περίπου και τραβήξτε το αργά. Αν το chopstick είναι στεγνό, είναι ώρα να ποτίσουμε. Εάν έχει συστάδες χώματος πάνω του και έχει οπτικά υδατογραφήματα, θα πρέπει πιθανώς να σταματήσετε το πότισμα για μια εβδομάδα περίπου, ανάλογα με το κλίμα σας και το πόσο ηλιακό φως λαμβάνει το φυτό σας.

Εάν έχετε αποκλείσει το ζήτημα του ποτίσματος, συγχαρητήρια, έχετε αποκλείσει το πιο κοινό πρόβλημα μεταξύ των φυτών.

Το μιμίδιο του Τσακ Νόρις

Εάν υποψιάζεστε ότι πρόκειται για πρόβλημα χαμηλής θερμοκρασίας, απομακρύνετέ το από το κρύο ρεύμα ή την εξαερισμό AC.

Υπεργονιμοποίηση θα εμφανίζονται κυρίως στα κάτω φύλλα επειδή θα αρχίσουν να κιτρινίζουν και ή θα έχουν καφέ άκρες. Για να το διορθώσετε, πρέπει να ξεπλύνετε το έδαφος. Έκπλυση σημαίνει να τρέχει νερό μέσα από το έδαφος για να απαλλαγούμε από τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Αυτό πρέπει να συμβεί περίπου τέσσερις φορές.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς από την υπερβολική και την υπογονιμοποίηση γιατί τα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια. Για να προσπαθήσετε να αποφύγετε προβλήματα με τη λίπανση, είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα πρόγραμμα λίπανσης για το συγκεκριμένο είδος φυτού. Εάν ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε τις πληροφορίες για αυτό το φυτό, ξεκινήστε ένα φυτικό ημερολόγιο και γράψτε το στην ενότητα σημειώσεων για το πότε γονιμοποιήσατε τελευταία φορά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία πιστεύετε ότι είναι σημαντική.

Φωτισμός είναι πολύ σημαντικό για κάθε φυτό, ακόμα και για εκείνα που θεωρούνται χαμηλό φωτισμό. Πώς καταλαβαίνετε ότι ένα φυτό δεν παίρνει αρκετό φως;

Θα αρχίσουν να πιάνουν το φως. Παρατηρείτε το φυτό σας να γέρνει προς τη μία πλευρά, αν δεν κάνετε επαρκή φωτισμό φταίει. Για να βοηθήσετε το φυτό, μπορείτε πάντα να το στρίβετε κάθε λίγες μέρες.

Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε εάν το φυτό σας δεν έχει αρκετό φως είναι η ανάπτυξη των φύλλων. Πολλά φυτά θα έχουν μικρότερη ανάπτυξη φύλλων ή θα σταματήσουν να αναπτύσσουν νέα φύλλα όλα μαζί και μπορεί να γίνουν ποδαράκια. Το μακροβούτι σημαίνει ότι η νέα ανάπτυξη είναι κυρίως μίσχος σε σύγκριση με τα φύλλα.

ποδαρικό φυτό

Αυτό είναι ένα παχύφυτο με ποδαράκια, για να το διορθώσετε, μπορείτε να αποκεφαλίσετε το παχύφυτο και να αφήσετε το υπόλοιπο στέλεχος να σκληρύνει και να το φυτέψετε σε φρέσκο ​​χώμα.

Εάν διαπιστώσετε ότι τα παράθυρα στο σπίτι σας δεν παρέχουν επαρκή φωτισμό για τα μωρά των φυτών σας, τότε ίσως είναι καιρός να εξετάσετε τα φώτα ανάπτυξης. Χρησιμοποιώ ένα σετ φώτων ανάπτυξης για να προσθέσω περισσότερο φως στο ράφι μου που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής μου από παχύφυτα. ο μεγαλώνουν φώτα Τα έχω είναι ωραία γιατί έχουν ενσωματωμένη κόλλα για να τα κολλάς σχεδόν παντού.

Αυτό είναι το προσωπικό μου στήσιμο, τα φώτα ανάπτυξης είναι κολλημένα στο κάτω μέρος των ραφιών. Στο τέλος της ημέρας, χρησιμοποιήστε ό,τι στήσιμο λειτουργεί καλύτερα για εσάς!

Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να διαγνώσει όλα τα προβλήματα με τα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά ελπίζουμε να χρησιμεύσει ως αφετηρία για το τι πρέπει να εξετάσετε εάν υποψιάζεστε ότι το φυτό σας είναι δυσαρεστημένο.

Ελπίζω να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον! Αν έχετε σχόλια, παρακαλώ σχολιάστε παρακάτω!

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της.