Τα απομνημονεύματα της Viola Davis „Finding Me,“ Σε κριτική

Τα απομνημονεύματα της Viola Davis „Finding Me,“ Σε κριτική

Januar 28, 2023 0 Von admin

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις ξεκινά ένα νέο ταξίδι καθώς μιλάει για την παιδική της ηλικία, την καριέρα της στην υποκριτική, τη σεξουαλική κακοποίηση και την άνοδο στο αστέρι στα νέα της απομνημονεύματα «Finding Me».

Είμαι ο Joshua X. Miller, ασκούμενος παραγωγής εδώ στο Vocalo. Καθ ‚όλη τη διάρκεια του έτους, το Vocalo καλύπτει μια ποικιλία εκδηλώσεων, ειδήσεων, μουσικής, πολιτισμού και πολλά άλλα: συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων κριτικών βιβλίων.

Γνωστή για τις εμπνευσμένες ομιλίες της, τις συναρπαστικές της ερμηνείες και τα αμέτρητα μιμίδια, η Viola Davis ανεβάζει σταθερά τον πήχη για την τελειότητα των Μαύρων. Η περσινή χρονιά ήταν μια μεγάλη χρονιά για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό καθώς πρωταγωνίστησε στη νέα ταινία Η Γυναίκα Βασιλιάς και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της βιβλίο με τίτλο Βρίσκοντας Με. Ωστόσο, τα απομνημονεύματά της μυούν τους αναγνώστες σε μια διαφορετική Βιόλα. Μια νεαρή γυναίκα που ασχολείται με τη φτώχεια, τον ρατσισμό και τον χρωματισμό. προσπαθώντας να βρει τη θέση της στον κόσμο. Το βιβλίο είναι τα απομνημονεύματα της ζωής της, ξεκινώντας από τα πολύ φτωχά παιδικά της χρόνια μέχρι την εμπειρία της στο Τζούλιαρντ και ως νεαρή ηθοποιός και ως έμπειρη επαγγελματίας.

Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο της Ντέιβις κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται σαν μέρος της ιστορίας και σαν το ταξίδι μαζί της. Αυτό επιτρέπει στο βιβλίο να αισθάνεται περισσότερο σαν ένα ταξίδι στη λωρίδα μνήμης παρά μια φρικτή ιστορία φτώχειας, ρατσισμού και κακοποίησης. Ακόμη και μέσα από τις δύσκολες στιγμές, το βιβλίο αποδεικνύεται ότι είναι μια ιστορία για την πίστη στον εαυτό του, τον καθορισμό της αυτοεκτίμησής του και την υπέρβαση των εμποδίων.

«Η μεγαλύτερη ανακάλυψή μου ήταν ότι μπορείς κυριολεκτικά να ξαναδημιουργήσεις τη ζωή σου. Μπορείτε να το επαναπροσδιορίσετε. Δεν χρειάζεται να ζεις στο παρελθόν. Ανακάλυψα ότι όχι μόνο τσακώνομαι μέσα μου, είχα και αγάπη».

Viola Davis, «Finding Me»

Η Oprah είπε σε συνέντευξή της στο „Good Morning America“ ​​ότι από την πρώτη δουλειά και την πρώτη παράγραφο, ήξερε ότι αυτό το βιβλίο θα ήταν μέρος των καταχωρίσεων της λέσχης βιβλίων. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ντέιβις δεν φοβόταν να επιτρέψει στο κοινό να μπει στους σκοτεινούς χώρους του παρελθόντος της, καθώς πλέον γνωρίζει ότι το παρελθόν δεν καθορίζει το άτομο. Είναι σε θέση να μιλάει για τον εκφοβισμό κάθε μέρα μετά το σχολείο, την κακοποίηση και τον χρωματισμό που αντίκρισε ως παιδί και ότι έζησε στη φτώχεια το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Σε στιγμές που φαίνεται ότι ο Ντέιβις δεν μπορεί να συνεχίσει, υπάρχουν όμορφες στιγμές σαφήνειας που έχει σχετικά με το τραύμα της και πώς αυτό βοήθησε στη διαμόρφωσή της.

Ο Ντέιβις μιλά εκτενώς για το ότι θα το κάνει ως εργαζόμενος ηθοποιός και για το πώς τίποτα δεν συμβαίνει πραγματικά μέσα σε μια νύχτα. Μοιράζεται ιστορίες της εποχής της στο Τζούλιαρντ, που αποφοίτησε και εργάστηκε στο θέατρο και μετά έκανε το διάλειμμά της στην τηλεόραση. Θυμάται τον ρόλο που της άλλαξε τη ζωή και της έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι όλα όσα της είχε πει η κοινωνία ότι δεν μπορούσε.

«Με το «How to Get Away with Murder», έγινα καλλιτέχνης με την πιο αληθινή έννοια της λέξης».

βιόλα Ντέιβις Βρίσκοντας Με

Αφίσα για το „How To Get Away With Murder“

Ξανά και ξανά, η Viola Davis αποδεικνύεται πρωταθλήτρια και υπολογίσιμη δύναμη. Αφού διαβάσουν το «Finding Me», οι αναγνώστες θα έχουν έναν νέο σεβασμό για το ταξίδι που είχε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Viola Davis στην καριέρα και τη ζωή της. Μέσα από όλους τους αγώνες βρήκε πάντα τη δύναμη και το πάθος να συνεχίσει να δρα, να αγαπά, να ζει τη ζωή, και αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου. Ό,τι κι αν ρίχνει η ζωή, έχετε το θάρρος να το διατηρήσετε και να το χρησιμοποιήσετε ως καύσιμο που τροφοδοτεί τη φωτιά.

«Μακάρι να ζήσεις αρκετά για να ξέρεις γιατί γεννήθηκες».

Viola Davis, «Finding Me»

Αν υπήρχε ένα μήνυμα στο βιβλίο, θα έλεγα ότι το παρελθόν σου δεν σε καθορίζει, αλλά μπορεί να σε ωθήσει. Καθώς η Ντέιβις μας ταξιδεύει στους διαδρόμους του μυαλού, βλέπουμε πολλές φορές πώς πάλεψε για να ξεπεράσει τη σκληρή πραγματικότητα στην οποία γεννήθηκε, αλλά και πώς το παρελθόν της τη σφυρηλάτησε στη γυναίκα που είναι τώρα.

Το «Finding Me» πρέπει να διαβαστεί, αν όχι για τα εντυπωσιακά του θέματα της επιμονής, της οικοδόμησης της αξίας του εαυτού και της δύναμης της συγχώρεσης, τότε για το ταξίδι στο οποίο η Viola Davis μπορεί να οδηγήσει τους αναγνώστες.

Σας αφήνω με ένα απόσπασμα από τη διαφήμιση της Viola Davis για τη L’oreal Paris για το 2020.

«Και την επόμενη φορά που θα διστάσετε πριν ξεκινήσετε κάτι που θέλετε. την επόμενη φορά που θα κοκκινίσετε και θα βουρτσίσετε ένα κομπλιμέντο. την επόμενη φορά που θα αμφιβάλλετε για τη θέση σας στον κόσμο, στο χώρο εργασίας, στο σπίτι σας ή στο δικό σας δέρμα. πείτε αυτά τα λόγια στον εαυτό σας: Αξίζω τον κόπο! Και ξέρω ότι θα το λες πάντα όπως το εννοείς. Είμαι. Αξία. Το! Επειδή είσαι. Και θα το παίρνουμε πάντα αυτό; „

Viola Davis – Μάθημα Αυτοαξίας | L’Oréal Paris® Australia & NZ


Παραγωγή ήχου και μοντάζ, και γραπτή εισαγωγή από τον Joshua X. Miller

Μεταγραφή Joshua X. Miller, επιμέλεια Morgan Ciocca

Περισσότερα από το Vocalo: