Τι είναι και πώς να το κάνετε

Τι είναι και πώς να το κάνετε

Dezember 5, 2022 0 Von admin
(Τελευταία ενημέρωση στις: 31 Μαΐου 2020)

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Plant Journaling: Διατηρείτε το φυτό σας ζωντανό μία νότα τη φορά. Οι φίλοι των φυτών σας θα απογοητεύσουν τις οργανωτικές σας δεξιότητες.

Ένα φυτικό περιοδικό είναι μια συγκεντρωμένη ομάδα σημειώσεων και εικόνων/σχέδια που έχετε δημιουργήσει εσείς.

Γιατί να κρατάτε ένα περιοδικό φυτών;

Οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι *ακόμα και οι κηπουροί* ξεχνάμε πράγματα και αν έχετε τόσα φυτά όσα έχω εγώ, βοηθάει να τα κρατάμε όλα σε τάξη.

Το Plant journaling, γνωστό και ως Garden Journal, είναι ένας τρόπος για να παρακολουθείτε τα άφθονα φυτά (ναι, ξέρω ότι έχετε πολλά φυτά) που κατοικούν στο σπίτι και στην αυλή σας.

Ένα ημερολόγιο θα σας επιτρέψει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γιατί τώρα θα έχετε τη δυνατότητα να ανατρέχετε στο πόσο συχνά ποτίζετε, κάνετε ήλιο, λιπαίνετε, καθώς και πώς να πολλαπλασιάσετε καλύτερα συγκεκριμένα φυτά σε περίπτωση που ξεχάσετε.

Η δημιουργία ενός ημερολογίου φυτών είναι ένας τρόπος να αναδείξετε το στυλ και τη δημιουργικότητά σας. Το να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο για τα φυτά σας μπορεί να είναι τρομακτικό. Όταν ξεκίνησα το δικό μου, είχα ήδη πάνω από 50 οικιακά φυτά. Το κλειδί, κατά τη γνώμη μου, είναι να το κάνουμε όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται. Ξεσκονίστε, λοιπόν, τα χρωματιστά μολύβια σας και πάρτε ένα σημειωματάριο.

Ποιο Notebook είναι καλύτερο για εσάς;

Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο που αγόρασα αρχικά ως τετράδιο σκίτσων, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στη διάθεσή σας, ένα σημειωματάριο με γραμμές ή ένα βιβλιοδέτη με τρεις δακτυλίους θα λειτουργήσει εξίσου καλά. Προτιμώ το σκληρό εξώφυλλο γιατί είναι πιο ανθεκτικό και με κάνει να νιώθω πιο επίσημος.

Επίσημο Meme

Βήμα 1: Κάντε ένα κάλυμμα

Εξώφυλλο ημερολογίου φυτικό σχέδιο με το χέρι της Bethany
Σχεδίασα το εξώφυλλό μου, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσετε, μπορείτε να εκτυπώσετε ένα προκατασκευασμένο από το Διαδίκτυο, να φτιάξετε ένα online όπως η εικόνα στα αριστερά.
Φυτικό περιοδικό

Το εξώφυλλο στα αριστερά το δημιούργησα Canva.com. Υπάρχουν πολλά δωρεάν πρότυπα προς χρήση. Ωστόσο, οι χαριτωμένες, χυμώδεις εικόνες που χρησιμοποίησα για αυτό το παράδειγμα κοστίζουν ένα δολάριο ανά σχέδιο… άρα τρία δολάρια συνολικά.

Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή Canva, μπορείτε είτε να το αποθηκεύσετε ως φωτογραφία στον υπολογιστή σας και να το εκτυπώσετε και είτε να το κολλήσετε είτε να το κολλήσετε με ταινία. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε το περιοδικό ηλεκτρονικό, ως έγγραφο Google ή Word. Κάνε αυτό που θα σου είναι πιο εύκολο!

Το εξώφυλλο του περιοδικού μου δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα, μόνο και μόνο επειδή ήμουν πολύ πρόθυμος να αρχίσω να γράφω πληροφορίες για τα φυτά μου σε αυτό!

Βήμα δεύτερο: Τι να γράψω;

Σελίδα δείγματος περιοδικού φυτών

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ό,τι θέλετε! Αυτό είναι το βιβλίο σας, γράψτε αυτό που πιστεύετε ότι θα ήταν πολύτιμο. Μερικές προτάσεις μπορεί να είναι:

  • Απαιτήσεις φωτός: Ώρα για φωτοσύνθεση.
  • Λίπανση: Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας δεν είναι πεινασμένο!
  • Νερό: Έτσι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν πνίγονται ή διψούν!
  • Διάδοση: Έτσι μπορείτε να φτιάξετε μωρά φυτών.
  • Τοξικότητα: Σε περίπτωση που κάποιος τσιμπήσει κάτι που δεν πρέπει.
Δείγμα ημερολογίου φυτών σελίδα 2

Βήμα 3: Πώς να οργανώσετε

Ολοκληρώσατε το βήμα ένα και δύο, συγχαρητήρια. Τώρα πρέπει να αποφασίσετε πώς να οργανώσετε το ημερολόγιο των φυτών σας. Οι τρόποι οργάνωσης μπορεί να είναι συντριπτικοί, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε να το κάνετε εύκολο εσείς.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Εάν το κάνετε περίπλοκο, πιθανότατα δεν θα έχετε κίνητρο να το συνεχίσετε (ναι, σας καλώ). Το δικό μου το έχω χωρίσει με δυο τρόπους. Ο κύριος τρόπος που το έχω οργανώσει είναι:

Έχω επίσης ένα τμήμα μη βρώσιμων φυτών, μερικά είναι μέσα και έξω. Αυτά που έχω έξω φέρουν την ετικέτα „Έξω/Αίθριο“. Τα μη βρώσιμα φυτά μου κατηγοριοποιούνται ως:

  • Μη βρώσιμο
  • Χαμηλος ΦΩΤΙΣΜΟΣ
  • Μέτριο φως
  • Υψηλό φως

Τα έχω διαχωρισμένα μέσω καρτελών. βρήκα αυτά καρτέλες στο Amazon, είναι μικρά και δεν αφαιρούν την όμορφη δουλειά που έχετε κάνει στο ημερολόγιο των φυτών σας.

Καρτέλες Beth's Plant Journal

Βήμα 4: Εικόνες

Το να σχεδιάζετε τα φυτά σας έναντι της εκτύπωσης φωτογραφιών είναι η επόμενη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας. Αποφάσισα να σχεδιάσω άχρωμα φυτά, συγκεκριμένα τα φύλλα του φυτού και πώς φαίνεται συνολικά. Αλλά αν μπορείτε να διαχειριστείτε μόνο μια χαριτωμένη φιγούρα με ραβδί, ίσως είναι καλύτερα να εκτυπώσετε μια φωτογραφία που θα βρείτε στο διαδίκτυο.

Μια άλλη ιδέα για την εκτύπωση φωτογραφιών που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία με μια κάμερα τύπου polaroid όπως αυτή Instax Mini 9. Έχω ένα, και το λατρεύω. Μόλις αναπτυχθεί η φωτογραφία σας, μπορείτε να την κολλήσετε με ταινία στο ημερολόγιό σας.

Εν τέλει εξαρτάται από εσάς, αλλά αν το κάνετε διασκεδαστικό, θα σας αρέσει να το κρατάτε ενημερωμένο και θα ανυπομονείτε να προσθέσετε νέα φυτά στο ημερολόγιό σας.

Γιατί Προσθήκη Εικόνες?

Έτσι, μπορείτε φυσικά να τα παρακολουθείτε! Ίσως να είμαι μόνο εγώ, αλλά μερικές φορές μπορώ να θυμηθώ διάφορες λεπτομέρειες ενός φυτού, αλλά για τη ζωή μου, δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι αυτό (ουφ).

Οι σκέψεις μου για τη δημιουργία ημερολογίου φυτών

Έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΛΥ το περιοδικό μου. Μερικές φορές νιώθω ότι τρέχω σαν τρελός, οπότε ξεχνάω πολλά πράγματα. Το χρησιμοποιώ για να φροντίζω τα φυτά μου και μου φαίνεται χαλαρωτικό να δημιουργώ κάθε σελίδα του ίδιου του περιοδικού.

Κρατάτε ημερολόγιο φυτών, αν ναι, τι γράφετε στο δικό σας; Θα ξεκινήσετε ένα; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

Η Beth.the.plant.mom του Instagram και νέα συνεργάτιδα του Try Backyard Farming, Bethany Witte-Krantz είναι από το Ιλινόις, αλλά επί του παρόντος κατοικεί στο Ουισκόνσιν. Η Beth ασχολείται με τη γεωργία όλη της τη ζωή και μόλις πρόσφατα επέκτεινε τη συλλογή φυτών της όταν πήρε το νέο της διαμέρισμα. Ακολουθήστε το φυτό της Ίνσταγκραμ για να παρακολουθήσει τη συλλογή της να μεγαλώνει. Της αρέσει να ψήνει, να διαβάζει και να ακούει μουσική.

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της.