Heart 200: Μια οδική περιήγηση στο κέντρο της Σκωτίας

Heart 200: Μια οδική περιήγηση στο κέντρο της Σκωτίας

Januar 16, 2020 0 Von admin

Στα περίχωρα της ιστορικής πόλης Στέρλινγκ της Σκωτίας, ένας κόκκινος σκίουρος περνάει κατά μήκος του δρόμου μπροστά μου. Στη συνέχεια, εντοπίζω μια καρακάξα να κάθεται σε εγρήγορση σε έναν ψηλό φράκτη δίπλα σε ένα χωράφι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εντοπίζω επίσης ένα κικινέζι και έναν κόκκινο χαρταετό σε πτήση και πολλά κόκκινα και ζαρκάδια.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκομαι στην κεντρική Σκωτία, οδηγώντας τη νέα διαδρομή Heart 200, εκπλήσσομαι από τον πλούτο της άγριας ζωής που με δουν χωρίς καν να αφήσω το όχημά μου. Απολαμβάνω επίσης την υπέροχη θέα στους λόφους, τα βουνά, τα δάση, τις λίμνες και τα ποτάμια καθώς οδηγώ την περιήγηση περίπου 200 και πλέον μιλίων.

Εκτός από αυτούς τους φυσικούς πολύτιμους λίθους, με εκπλήσσει περαιτέρω η σειρά από αξιοθέατα επισκεπτών που ευθυγραμμίζουν την οδική περιήγηση που διασχίζει τις κεντρικές περιοχές του Stirlingshire και του Highland Perthshire.

Αυτή η σειρά αναρτήσεων ιστολογίου αποκαλύπτει μερικά από τα σημαντικότερα σημεία και τα αξιοθέατα μιας περιοδείας στο Heart 200.

Χάρτης διαδρομής Heart 200.
Χάρτης διαδρομής Heart 200.

Τι είναι το Heart 200;

Η διαδρομή 200 μιλίων συν είναι η νεότερη από μια σειρά κυκλικών οδικών περιηγήσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Σκωτία. Ακολουθεί το παράδειγμα του διάσημου πλέον North Coast 500, του North East 250 και του South West Coastal 300.

Η διαδρομή, στην καρδιά της Σκωτίας, επισκέπτεται δύο ιστορικές πόλεις, το Στέρλινγκ και το Περθ, καθώς και πολλές ελκυστικές πόλεις και χωριά. Με μοναδικό τρόπο, η περιήγηση συνδέει επίσης και τα δύο εθνικά πάρκα της Σκωτίας, το Loch Lomond & The Trossachs και το Cairngorms.

Μια σειρά διαφορετικών επιμέρους περιηγήσεων ενθαρρύνει τους οδηγούς, καθώς και τους περιπατητές και τους ποδηλάτες, να κατεβούν επίσης από το τρελό μονοπάτι. Δείτε Ποδηλατική διαδρομή: Heart 200.

Ο Robert Cairns είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Heart 200 και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Fortingall κοντά στο Aberfeldy, το οποίο βρίσκεται στη διαδρομή.

Είπε: «Το Heart 200 έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τον τουρισμό να επιστρέψει στην καρδιά της Σκωτίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες ένα χαλαρό ταξίδι με πολλές επιλογές για να μείνουν στην περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Ο ιστότοπος Heart 200 είναι γεμάτος ιδέες για τον προγραμματισμό διακοπών, παρέχοντας προτεινόμενες διαδρομές και εκδρομές και επισημαίνοντας τα πολυάριθμα αξιοθέατα και μέρη για διαμονή, φαγητό και χρόνο.»

Τριήμερη εκδρομή στο Heart 200

Θα ήταν δυνατό να οδηγήσετε τη διαδρομή σε μια μέρα, αλλά αυτό θα έχανε όλες τις πολλές ευκαιρίες για να επισκεφθείτε πολλά αξιοθέατα. Θα συνιστούσα τουλάχιστον δύο ημέρες, αλλά τρεις ή τέσσερις ημέρες θα ήταν καλύτερα. θα μπορούσατε να χρειαστείτε μια εβδομάδα για να οδηγήσετε τη διαδρομή και να έχετε ακόμα πολλά να δείτε και να κάνετε.

Για εύκολη πρόσβαση στο Heart 200, προτείνω να ξεκινήσετε από τις πόλεις Stirling ή Perth. Η διαδρομή ακολουθεί καθιερωμένους δρόμους με ένα μείγμα από πιο πολυσύχναστους δρόμους και πιο ήσυχους επαρχιακούς δρόμους.

Ημέρα 1: Stirling στο Lochearnhead

Απόσταση: Περίπου 55 μίλια.

Ένα από τα κυριότερα σημεία είναι το κάστρο του Stirling. Πίστωση: Επισκεφθείτε τη Σκωτία
Το μνημείο Wallace. Πίστωση: BusterBrownBB

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια ή δύο μέρες στο Stirling επισκεπτόμενοι ιστορικά πετράδια. Στην καρδιά της παλιάς πόλης, το μεσαιωνικό κάστρο Stirling, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου ηφαιστειακού βράχου. Υπάρχει επίσης το Εθνικό Μνημείο Γουάλας του 19ου αιώνα, το οποίο έχει θέα στην τοποθεσία της Μάχης της Γέφυρας του Στέρλινγκ το 1297, όπου ο Γουίλιαμ Γουάλας νίκησε τους Άγγλους. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Battle of Bannockburn Experience, το οποίο διαθέτει διαδραστικές 3D οθόνες για την ιστορία της σύγκρουσης του 1314.

Αξίζει επίσης ένα ταξίδι το Old Town Jail και το σύγχρονο Engine Shed.

Το Κάστρο Doune έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για ταινίες. Πίστωση: Επισκεφθείτε τη Σκωτία

Ξεκίνησα από το Stirling προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού για να ακολουθήσω το Heart 200 και ταξίδεψα στο λεγόμενο „Wooded Western Edge“.

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το κάστρο της αυλής του 14ου αιώνα στο χωριό Doune. Η οχύρωση είναι μια δημοφιλής επιλογή των σκηνοθετών ταινιών και μάλιστα εμφανίστηκε στην κωμωδία της δεκαετίας του 1960, Monty Python and the Holy Grail. Τα πιο πρόσφατα χρόνια, ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί ως Castle Winterfell στο αρχικό πιλοτικό επεισόδιο του Game of Thrones και ως Castle Leoch στο Outlander.

Το Duke’s Pass είναι ένας υπέροχα γραφικός δρόμος στο Trossachs, που συνδέει το Aberfoyle και τη λίμνη Loch Katrine. Πίστωση: Επισκεφθείτε τη Σκωτία
Ατμόπλοιο Sir Walter Scott στο Loch Katrine. Πίστωση: Επισκεφθείτε τη Σκωτία

Υπάρχει μια επιλογή στη συνέχεια. Θα μπορούσατε να περιηγηθείτε δυτικά στο Aberfoyle ή μια παράκαμψη βορειοδυτικά στο Callander. Η διαδρομή κατευθύνεται στο πανέμορφο περιβάλλον του The Trossachs με τα ατμοσφαιρικά δάση, τα ψηλά βουνά και τις γραφικές λίμνες.

Αξίζει να πάρετε το φιδωτό Duke’s Pass – το A821 – βόρεια του Aberfoyle, το οποίο ανεβαίνει σχεδόν 800 πόδια και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να σταματήσετε για να απολαύσετε τη θέα. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε να κάνετε μια βόλτα ή μια βόλτα με ποδήλατο βουνού στο τεράστιο πάρκο Queen Elizabeth Forest Park. Μια άλλη σύσταση είναι η Three Lochs Forest Drive.

Ένα αξιοθέατο περιπέτειας στην κορυφή των δέντρων, το Go Ape, ξεκινά επίσης από το κέντρο επισκεπτών του δάσους.

Το A821 κατεβαίνει και διασχίζει τη δυτική άκρη του Loch Achray. Μια άλλη σύντομη παράκαμψη προς τα δυτικά, λίγο μετά από ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων για μια δημοφιλή διαδρομή με τα πόδια προς την κορυφή του Ben Venue και λίγο πριν το πάρκινγκ για το Ben A’an, οδηγεί στη λίμνη Katrine. Θα μπορούσατε να κάνετε μια κρουαζιέρα με ατμόπλοιο στα νερά από την προβλήτα Trossachs.

Διαβάστε σχετικά:

Πίσω στο A821, η διαδρομή κυματίζει κατά μήκος της βόρειας ακτής του Achray και μέσω του μικρού οικισμού Brig o’Turk. Μπορείτε να απολαύσετε μια μικρή απόσταση με τα πόδια από το Το Little Druim Wood and the Brig o‘ Turk loop ή πολύ μεγαλύτερο περπάτημα από The Mell Circuit, Glen Finglas).

Στη συνέχεια, η οδική περιήγηση τρέχει κατά μήκος της άκρης μιας άλλης πλωτής οδού, της λίμνης Venachar, πριν φτάσει στο Kilmahog στον όμορφο ποταμό Leny.

Ένα κοντά με τα πόδια περίπου δύο μίλια οδηγεί στην πέτρα του Σαμψώνένας τεράστιος βράχος που κατατέθηκε από έναν προϊστορικό παγετώνα στο λόφο Bochastle, και το οχυρό Dunmore πέρα ​​από αυτό.

Θα μπορούσατε να αφήσετε το αυτοκίνητο πίσω και να ακολουθήσετε τον όρκο του λόφου στον Balquhidder. Πραγματοποίηση: Keith Alexanderx
Μια χειμωνιάτικη μέρα και μια αναστροφή θερμοκρασίας στο Ben Ledi.

Ενώνοντας τον Α84 προς τα βόρεια, πολλά χωριά, συμπεριλαμβανομένων των Balquhidder, Lochearnhead και Strathyre, προσφέρουν περαιτέρω ελκυστικές βάσεις, ειδικά για περιπατητές. Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το Kirkton Glen στο Balquhidder, το Glen Ogle Trail στο Lochearnhead, ένα τμήμα του μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων, το Rob Roy Wayή το λαϊκό ορεινή βόλτα του Ben Ledi.

Η περιοχή διαθέτει επίσης το Μονοπάτι Γλυπτικής BLiSSμε μια σειρά καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων.

Άλλα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε:

  • Bracklinn Falls Bridge και Callander Crags
  • Κέντρο θαλάσσιων σπορ Forest Hills, Loch Ard, κοντά στο Aberfoyle
  • Νοικιάστε ένα ποδήλατο στο Katrine Wheelz και κάντε ποδήλατο δίπλα στο Loch Katrine
  • Πάρκο ποδηλάτων Aberfoyle
  • Ψαλίδια Lochearnhead, Lochearnhead (ετήσια εκδήλωση).

Που να μείνω: Το Lochearnhead, ή το κοντινό Strathyre, προσφέρει πολλές επιλογές για διαμονή, όπως ξενοδοχεία, ξενώνες, ξενώνες και κάμπινγκ.

Βλέπω

Για να μάθετε περισσότερα δείτε Ιστότοπος Heart 200.