New Tech Network – Research: New Tech School Model Αποτελεσματικότητα και Αποτελεσματικότητα New Tech Network
Dezember 2, 2020Zeiser, K., Taylor, J., Rickles, J., Garet, M., & Segeritz, M. (2014). Απόδειξη βαθύτερων μαθησιακών αποτελεσμάτων. (Αναφορά #3 Ευρήματα από τη μελέτη της βαθύτερης μάθησης: Ευκαιρίες και αποτελέσματα). Ουάσιγκτον, DC: Αμερικανικά Ινστιτούτα Έρευνας.
Διαβάστε την Έκθεση
Ο σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να αξιολογήσει τα λύκεια με μια ώριμη και τουλάχιστον μετρίως καλά εφαρμοσμένη προσέγγιση για την προώθηση της βαθύτερης μάθησης και να καθορίσει εάν οι μαθητές που φοίτησαν σε αυτά τα σχολεία βίωσαν πραγματικά βαθύτερη μάθηση από τους συνομηλίκους τους σε σχολεία που δεν επικεντρώθηκαν στην προώθηση της βαθύτερης μάθησης. Το New Tech Network ήταν ένα από τα δέκα σχολικά δίκτυα που συμμετείχαν στο Deeper Learning Community of Practice του William and Flora Hewlett Foundation.
Το μέγεθος του δείγματος: 19 λύκεια σε 10 σχολικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων 2 σχολείων New Tech Network
Μέθοδοι: Μια προσέγγιση μεικτών μεθόδων που περιλαμβάνει συνεντεύξεις, παρατηρήσεις, έρευνες, εργασίες μαθητών και δεδομένα απόδοσης μαθητών.
Ετος: 2014
Τοποθεσία: Εθνικός
Ευρήματα:Σε σύγκριση με αντίστοιχα παρόμοια σχολεία μη βαθύτερης μάθησης, οι μαθητές που παρακολούθησαν σχολεία του δικτύου βαθύτερης μάθησης σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία και στα τρία θέματα που εξετάστηκαν βάσει του ΟΟΣΑ PISA Test for Schools (PBTS) (ανάγνωση, μαθηματικά και επιστήμες). Κέρδισαν επίσης υψηλότερες βαθμολογίες στα κρατικά τεστ Αγγλικής Γλώσσας (ELA) και στα μαθηματικά. Οι μαθητές που παρακολούθησαν σχολεία δικτύου ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα διαπροσωπικών και ενδοπροσωπικών ικανοτήτων, όπως η συνεργασία, η ακαδημαϊκή δέσμευση, το κίνητρο για μάθηση και η αυτό-αποτελεσματικότητα. Οι μαθητές του δικτύου ήταν πιο πιθανό να αποφοιτήσουν από το γυμνάσιο εγκαίρως (δηλαδή, εντός τεσσάρων ετών), να εγγραφούν σε τετραετή μεταδευτεροβάθμια ιδρύματα και να εγγραφούν σε επιλεκτικά ιδρύματα
Σχετική έρευνα:
Bitter, C., Taylor, J., Zeiser, KL, & Rickles, J. (2014). Παροχή ευκαιριών για βαθύτερη μάθηση (Αναφορά #2 Ευρήματα από τη μελέτη της βαθύτερης μάθησης: Ευκαιρίες και αποτελέσματα). Ουάσιγκτον, DC: Αμερικανικά Ινστιτούτα Έρευνας.
Huberman, M., Duffy, H., Mason, J., Zelser, KL & O’Day, J. (2016). Χαρακτηριστικά του σχολείου και ευκαιρίες μαθητών για βαθύτερη μάθηση: Τι κάνει τη διαφορά; Ουάσιγκτον, DC: Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας.